Actualiteit

Weekendtips 21-22 november

Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen deze week; al laat ik het kampioenschap zwembad schaken maar voor wat het is, het is toch een overvol programma geworden!

Sterrenkijken (VR 20)
Wil je eens een keer iets meer aan de hemel zien dan de grote en de kleine beer? Dat kan als je vrijdagavond tussen 20.00h en 22.00h naar het centrum voor wetenschappen gaat, waar je onder begeleiding van een professional de hemel af kunt speuren op zoek naar de sterrenbeelden! Deelname is gratis als je je telefonisch inschrijft op nummer 952 07 04 81, Houdt een DNI, NIE of paspoortnummer bij de hand.

4

Workshop fotografie Picasso Museum (VR 20, ZA 21)
Een fotografie workshop waarbij de inspiratie gehaald wordt uit de tijdelijke expositie in het Picasso Museum “Picasso, registros alemanes”. Deze expositie gaat in op de invloed die Picasso had op Duitse artiesten tussen 1905 en 1955. De workshop is op vrijdag tussen 17.00 en 21.00h en op zaterdag van 10.00 tot 14.00h. Deelname is 30 euro, er zijn nog wat laatste plekken vrij, dus aarzel niet! Inschrijven doe je hier.

Een tapasroute (t/m ZO 22)
Was het vorige week Victoria, deze week is de tapasroute van Cruzcampo, die ze “Málaga sabe de arte” genoemd hebben. 20 restaurants doen mee aan deze route, waarbij de tapas geïnspireerd zijn op een van de kunstwerken uit het Pompidou Museum (het staat er echt!). Een tapa en een biertje kosten €3,50 en voor de oplettende lezer; dat is inderdaad een euro duurder dan die van Victoria vorige week. Maar ja, die waren dan ook weer niet op een heus kunstwerk geïnspireerd.

1

Hardlopen in het donker (ZA 21)
De sportievelingen onder ons kunnen zaterdag deelnemen aan de Carrera Nocturna Montes de Málaga. Nocturna! ´s Nachts dus. Met een lataarn op het hoofd mag je 18 kilometer hardlopen door de prachtige Montes Málaga (al is dus de vraag of je er iets van ziet). Je moet ook nog even 793 hoogtemeters overwinnen trouwens, dat is zeg maar een keer of tweeënhalf het hoogste punt van Nederland! Het kost 20 euro om deel te nemen, maar die gaan deels naar het goede doel. De start is om 19.00h in Parque La Alegría. Inschrijven die je hier.

2

Dag van de hond (ZO 22)
Op zondag vindt de jaarlijkse “Jornada del Perro” plaats op het plein voor het CAC. Tijdens deze dag wordt er eerst vanaf 10.00h vanaf het plein voor de Real Club Mediterráneo in La Malagueta naar het CAC gewandeld (met de honden uiteraard). Daar vinden vervolgens o.a. demonstraties plaats in het trainen van honden en het werken met politiehonden. Ook is er de Protectora aanwezig die verschillende adoptiehonden voor komt stellen.

3

Festival van de fantastische film (t/m ZA 28)
Jawel, na het Franse Filmfestival kunnen alle cinefielen deze week hun hart ophalen aan horror, fantasy en science fiction, oftewel de fanastische film. Het volledige programma van dit festival kun je hier downloaden. En mocht het nou een hele slechte film zijn die je gezien hebt, kun je altijd nog zeggen dat hij fantastisch was!

Marktjes (ZO 22)
Zondag heb je maar liefst keuze uit twee marktjes: in de Muelle 1 vind je van 11.00h tot 18.00h de Zocco met kleding, etenswaren etc. en op de Plaza de la Merced moeten ze een uurtje eerder al op om de ambachtelijke markt te openen. Die is namelijk van 10.00 tot 18.00h.

5

Veel plezier allemaal en voor diegenen die dachten dat het zwembad schaken een flauwe grap was: het bestaat echt en werd deze week in de Hammam georganiseerd: kijk maar eens hier.

6

Fijn weekend!

Sander Klomp