Actualiteit

Aansteken Kerstverlichting Málaga op 24 november

Donderdag 24 november is het eindelijk zover! Na weken opbouwen wordt de kerstverlichting in het centrum van Málaga voor het eerst aangestoken! En zoals altijd belooft dat ook dit jaar weer prachtig te worden!

Kerstverlichting Malaga

Spektakel in Málaga

De kerstverlichting van Málaga staat in het hele land bekend als de allermooiste. Alleen al in Calle Larios zijn er 554.782 lichtjes! Mede daardoor werd Málaga vorig jaar verkozen tot beste stad in Spanje om de kerstdagen door te brengen! Er wordt dan ook flink in geïnvesteerd; maar liefst 700 duizend euro wordt er jaarlijks besteed aan de sfeervolle verlichting in de stad! Het is niet voor niets dat de stad New York na het zien van de lichtjes in Málaga besloot om voor dit jaar hetzelfde bedrijf in te schakelen om in the Big Apple de sfeerverlichting te verzorgen! (Bron)

De verlichting

Al lijkt de constructie dezelfde als die van vorig jaar, dat is het niet helemaal! Dit jaar ´bewegen´ de lichtjes namelijk op het ritme van de muziek! Kijk hier maar eens voor een voorproefje (of juist niet, als je verrast wil worden!). Er schijnen nog meer verrassingen te zijn, maar om te zorgen dat die een verrassing blijven, zullen die pas op het allerlaatste moment gemonteerd worden!

Programma 24 november

Op donderdagavond gaan de lichtjes voor het eerst dit jaar aan. Vanaf 18.00 uur wordt op de Plaza de la Constitución een feest georganiseerd, waarbij onder andere de Burgemeester een woordjkerstverle mag doen. Om 18.45 uur is het dan zover en zullen de lichtjes voor het eerst onstoken worden. Daarna vindt op de Plaza de la Constitución een concert plaats van de band “Siempre Así”. Voor wie deze Sevillanen niet kent, ga er even kijken, want de concerten zijn altijd erg gezellig!

Iedere dag

De verlichting gaat tot en met 6 januari iedere dag aan van 18.30 tot 02.00 uur. Elke dag zal er om 18.30 uur én om 21.00 uur een show zijn, waarbij de lichtjes op de muziek bewegen. Ze doen dit op ´La Última Navidad´ van Cascada, ´O Fortuna´ van Carmina Burana en ´The show must go on´van Queen. Op 25 november zullen er, in verband met een manifestatie op het plein, geen shows zijn.

Vermoedelijk zal net als in andere jaren de verlichting hergebruikt worden met Carnaval.