Uit eten

Brunchit: een gezond eettentje vol positiviteit!

Sinds een paar maanden zit aan Calle Carretería een heel erg leuk tentje, waar je eigenlijk op alle momenten van de dag terecht kunt. Het is modern vormgegeven en de gerechten op de kaart zijn naast lekker ook nog eens gezond! Niet voor niets noemt Brunchit zichzelf ook wel een Organic Foodstore!

Brunch it Málaga

Levenslessen aan de muur

Bij binnenkomst valt meteen op hoe modern alles is vormgegeven. In het open raam zitten mensen te eten, bijna alles wit zonder dat het een te steriele uitstraling heeft, en je loopt meteen tegen de bar aan, waar veel lekkernijen al uitgestald liggen. Daarachter kijk je via een groot raam de keuken in. Aan de muur hangen krijtborden waarop de gerechten aangeprezen worden, afgewisseld met wijze raad en levenslessen. Zo wordt me geadviseerd 20 minuten per dag te sporten en te ontbijten met yoghurt en cereals. Dat laatste kan dan ook weer in BrunchIT, want het is geopend voor ontbijt, brunch (hoe kan het ook anders), lunch, merienda én diner!

Brunchit Organic Foodstore

Gezond

De gerechten op de kaart hebben een Italiaans tintje; niet voor niets heet het hier Bruch-IT! Veel gerechten hebben een gezonde insteek: er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van organische pasta, tofu, quinoa en de hamburgers worden geserveerd op ecologisch brood. Tegen de muur staan de kratten vol groenten en fruit waarmee de smoothies en sappen bereid worden. Want ook hier kun je terecht voor een bloedzuiverend bietensapje of een antioxidante smoothie van bleekselderij en tomaat. Ikzelf hield het bij een koffie en dat eigenlijk het enige dat tegenviel. Prima merk (Lavazza), maar zonder enige inspiratie gemaakt, zoals je dat wellicht wél zou verwachten op een plek als deze.

Brunch it 1 (Small)

Gerechten op gewicht

Maar het allerleukste hier is de bar! Daar kun je namelijk een hoop gerechten uitgestald zien en ter plekke bestellen. Je wijst aan welke pizza of focaccia je wilt en vertelt hoe groot je het wilt hebben en de ober snijdt het meteen voor je af en weegt het. Het gewicht bepaalt de prijs! En die is trouwens helemaal oké. Ik betaalde 7 euro voor een stuk pizza, een stuk focaccia (ja, ik had honger!) en een kop koffie.

Brunchit ecologisch Malaga

Positiviteit

Al met al is Brunchit een aanwinst voor Málaga! Het zit vol met positiviteit en leuke details. Zo is het wifi-passwoord “Felicidad” (Geluk) en kun je zelf gratis een glas met citroenwater pakken aan de bar. Enig minpuntje is dat er niet aan tafel geserveerd wordt, maar je alles zelf aan de bar moet halen. Maar goed, met al die lekkere produkten die daar uitgestald liggen, is dat natuurlijk helemaal geen straf!

brunch it 3 (Small)

Brunchit Organic Foodstore

Calle Carretería 46 (naast Julia Bakery)
Málaga

Openingstijden:
Maandag – Donderdag 9.30 – 23.00
Vrijdag – Zondag             9.30 – 0.00

Tel: 951 33 84 97
www.brunchit.es