Semana Santa

De processies van dit weekend

Nog iets meer dan twee weken en dan begint de Semana Santa. Maar ook dit weekend al kun je processies zien, in verschillende wijken van Málaga. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:

JESUS ANTE ANAS

Vrijdag 24.03.2017

De broederschap Zamarrilla organiseert de Via Crucis van ´Santo Suplicio´. De Christus vertrekt om 19.45 uur in processie van de kapel aan Calle Marmoles richting de Amargura kerk. Daar zullen de 14 staties van de lijdensweg gebeden worden. Hierna gaat het weer terug naar de kerk van Zamarrilla.

De route die gevolgd wordt is: Arango, Blaco Coris, Peso de Harina, Montes de Oca, Marmoles.

Voor de allereerste keer wordt er dit jaar een processie georganiseerd rondom de ´Virgen en su Dulce Resignación y Esperanza´. Om 19.30 vertrekt men bij de Trinidad kerk (niet te verwarren met de San Pablo kerk) aan de Calle Calzado de la Trinidad.

De route is vervolgens: San Quintin, Trinidad, Pelayo, Andalucía, Diedo de Vergara, Natalia, Bailén, Monteleon en weer terug naar de Trinidad kerk.

Zaterdag 25.03.2017

In El Palo gaan op zaterdagavond de eerste nazarenos met hun typische puntmutsen rond. Ze doen dit bij de processie van ´Jesús ante Anás´. Om 17.00 uur vertrekt de processie in Calle Biznaga.

Een stukje verderop, in Pedregalejo, vertrekt om 20.00 uur ´Carmen Doloroso´ voor een processie. Dat doet ze vanuit de Corpus Cristi kerk, waar ze om 0.00 uur weer terug zal zijn.  De route die zij volgen is:  Ventura de la Vega, Elcano, Mariano de Cavia, Angel Guimerá, Paseo Marítimo, Pepote, Elcano, Corpus Cristi.

 Wil je meer weten over de Semana Santa van Málaga? Bestel dan onze online gids!