Semana Santa

Dit weekend eerste Paas-processies

Het is nog maar iets meer dan twee weken tot het begin van de Semana Santa. Vanaf 25 maart gaan er in een week tijd niet minder dan 45 broederschappen door de straten. Kun jij er niet bij zijn en wil je toch een processie zien? Dan heb je dit weekend alle kans!

Processie Málaga

Aspirant-Broederschappen

In de weken voor de Goede Week van Málaga zijn er verschillende Pro-Hermandades die door de straten trekken. Zij hopen een volwaardige broederschap te kunnen worden en zo ook het lidmaatschap van de Agrupzción de Cofradías aan te kunnen vragen. Alleen dan mag je tijdens de Semana Santa van Málaga een processie te organiseren. Tot die tijd doen zij het op kleinere schaal in de weken voor de Goede Week.

Victoria y Sol (vrijdag 9 maart)

Deze pro-hermandad, oorspronkelijk uit de wijk La Mosca, heeft tegenwoordig haar zetel in de wijk Victoria. Vrijdagavond trekken zij met de Maagd “Nuestra Señora del Sol” door de straten van die wijk.

Het vertrek is om 18.00 uur en de route is: San Lazaro, Barcenillas, Ferrandiz, Altozano, Cruz Verde, Frailes, Huerto del Conde, Cobertizo del Conde, Lagunillas, Ferrandiz, San Lazaro. Einde is rond 23.00 uur.

Dulce Resignación (vrijdag 9 maart)

Slechts vijf jaar oud is deze groep die tegenwoordig in het prachtig klooster van Trinidad gevestigd is. Ook zij nemen in de processie hun Maagd mee die luistert naar de prachtige naam María Santisima en su Dulce Resignación y Esperanza.

Vertrek is om 19.15 aan de Plaza Compás de la Trinidad. Verdere route: Avda. Barcelona, Sevilla, Trinidad, Rafaela, Cataluña, Ecuador, Bailén, Chirino, Calzada de la Trinidad. Einde van de processie is om 23.30 uur.

 

Jesús ante Anás (Zaterdag 10 maart)

Ook een jonge aspirant broederschap maar wel een in volle ontwikkeling. Zo heeft deze groep al een volledige troon van Christus bij elkaar, compleet met beeldengroep. Ze trekken met deze troon op zaterdag vanaf 17.00 uur door El Palo.

De route is als volgt: Auditorio Eduardo Ocon, Avda de la Estación,  Ortega, Moya, Zuñig, Antofagasta, Lerchundi. Frontaura, Alcolea. Het einde wordt rond 23.00 uur verwacht.

Carmen Dolorosa (Zaterdag 10 maart)

Ook in Pederegalejo organiseert een aspirant broederschap een processie. Deze broederschap werd al in 1692 opgericht maar verdween 1931. In 2008 werd ze heropgericht. In de processie, die om 18.00 uur aanvangt, wordt de Maagd geëerd op haar troon.

De route is: Ventura de la Vega, Shaw, Cavia, Elcano, Bolivia, Cenacheros, Pepote, Riario, Elcano, Valera, Ventrua de la Vega. Het einde zal rond 0.00 uur zijn.

Alles weten over de Semana Santa?

Koop dan de gids “Dit is de Semana Santa van Málaga”! In deze Nederlandstalige gids vind je alle informatie om een geweldige Semana Santa te beleven! Bestel hem hier!