Actualiteit Semana Santa Weekendtips

Dit weekend speciale processie in Málaga

Ook dit weekend staat er weer een processie op het programma en ditmaal is het ter ere van het 75-jarig jubileum van de zegening van de Virgen del Monte Calvario. Het is een buitengewone processie waarin de Maagd op haar grote troon (die ook tijdens de Semana Santa gebruikt wordt) door de straten trekt! En om het extra feestelijk te maken, mag ze voor deze gelegenheid de mantel lenen van de Virgen de la Paloma, een van de mooiste mantels van Málaga.

Het beeld van de Maagd is eigenlijk al ouder dan 75 jaar, al weet men niet hoe oud precies. Wie de maker is, is ook onbekend, al vermoed men door de stijl van het beeld dat het uit Granada komt. Het beeld staat sinds 1941 in het kerkje bovenop de Monte Calvario en dat wordt dit weekend gevierd.

Virgen del Monte Calvario

Door de wijk Victoria

Waar normaal bij dit soort gelegenheden broederschappen er vaak voor kiezen om met de processie richting centrum te trekken, heeft deze broederschap een andere keuze gemaakt. Zij houden de processie door hun wijk. En stiekem belooft dat heel leuk te worden. Wijkgenoten zijn vaak veel meer betrokken bij een broederschap dan de toevallige toeschouwers in het centrum.

Zo trekt de Maagd door straten waar anders zelden processies voorbij komen en de bewonders hebben gereageerd door deze mooi te versieren. Ook zal de Maagd langs het andere kerkje van dezelfde parochie (San Lazaro) gaan en passeert het de andere broederschapshuizen van de wijk (Rocio en Amor). Dat staat uiteraard garant voor de nodige emoties.

Processie Monte Calvario Victoria
De wijk is versierd: Maria del Monte Calvario: je bent de trots van je wijk

De planning

De processie begint op zaterdag 8 oktober om 19.00 uur bij de Basilica de la Victoria. Deze ligt op 10 minuutjes lopen van de Plaza de la Merced. Via de Calle Victoria en Compás de la Victoria kom je bij de Basiliek. Vanuit daar is de route van de processie de volgende: Plaza del Santuario, Luis de Maceda, Hurtado de Mendoza, Ferrándiz, Plaza de la Victoria, Pueto Parejo, Manrique, Cristo de la Epidemia, General Ibañez, Fernando el Católico, Isabel la Católica, Plaza del Santuario en weer terug naar de Basiliek (rond 0.00 uur).

route-processie-monte-calvario