Actualiteit

Door-de-week-tips 4 tot 7 januari

Het is nog lang geen weekend, maar er staan deze week zoveel leuke dingen op het programma, dat we voor deze week gewoon ook een keer een “Door-de-week-tips” doen!

Made in SOHO (MA 4)
Jawel, op maandag wordt de markt in de artistieke wijk Soho gehouden. Vol met leuke hebbedingetjes uit de wijk! Je kunt er terecht van 11.00 tot 22.00 uur.

made in soho

Training Málaga CF (DI 5)
Voetballiefhebbers die, net als ik, eens dachten om een training van Málaga CF te gaan bekijken, komen meestal bedrogen uit. Er zijn slechts twee of drie trainingen per jaar te bezoeken, bij de overige trainingen gaat de deur op slot! Dinsdag mag je wel naar binnen, al is tijd en plaats nog niet bekend gemaakt. Ik vermoed om 10.30 uur in het stadion Ciudad de Málaga (tegenover Martín Carpena), maar wellicht worden we verrast. Uiteraard laat ik het jullie nog even exact weten als het bekend wordt!

training malaga cf

Geschiedenis vanuit het Picasso Museum(DI 5)
Op dinsdag is er een interessante rondleiding die start in het Picasso-museum. Maar niet om, zoals je wellicht denkt, Picasso´s werk te gaan bekijken. Nee, je start in de kelder bij de opgravingen om vervolgens naar het Romeins Theater te gaan, onder begeleiding van een deskundige gids. De start is om 12.00 uur in het Picasso Museum.

bezoek opgravingen picasso museum

Verboden bezoek (DI5)
Baalde je dat je tijdens je bezoek aan het Automobiel Museum de auto´s alleen vanaf de voorkant mocht bekijken? Breng dit museum dan dinsdag nog eens een bezoekje! Want tijdens het “Verboden bezoek” mag je er wél omheen lopen. Het begin is om 12.30 uur bij de receptie van het museum.

verboden bezoek automobiel museum

Malagueta Market (DI 5)
Tussen 10.00 en 18.00 uur kun je dinsdag terecht op de Paseo Maritimo (tussen restaurant El Tres en de Club Mediterraneo) voor de Malagueta4Market. Je kunt hier zelfs terecht voor ecologische groente en fruit!

malagueta

Intocht Drie Koningen (DI 5)
Je weet het inmiddels vast wel: dinsdagavond is de intocht van de Drie Koningen waar alle kinderen al weken naar uitkijken. Om 16.35 gaan Melchor, Gaspar en Baltasar te voet van het Alcazaba naar het Stadhuis. Daar groeten ze rond 17.00 uur vanaf het balkon de kinderen, om vanaf 17.30 uur aan de rondtocht door de stad te beginnnen. De route vind je hier.

intocht drie koningen

Processie Medinaceli (DO 7)
De Santiagokerk gaat twee jaar lang dicht om renovatiewerkzaamheden en daarom worden alle beelden verplaatst naar andere kerken, zo ook de Cristo de Medinaceli. En deze gaat naar een kerk die juist na twee jaar dicht geweest te zijn, weer open gaat! Het is de Kerk van Cristo de la Salud in Calle Compañía en de Cristo de Medinaceli wordt daar in een kleine processie heen gebracht. De start is om 17.30h bij de Santiagokerk.

medinaceli

Uitverkoop (Vanaf DO7)
Ja hoor, vanaf 7 januari is het weer koopjesjagen, want dan start de winteruitverkoop!

rebajas

Veel plezier allemaal en tot donderdag, als we de weekendtips weer doen!

Sander

One thought on “Door-de-week-tips 4 tot 7 januari

  1. Hoi Sander, toch jammer dat we Málaga hebben verlaten als ik jouw tips weer lees. We zitten nu aan de witte wijn in Mataro, onze tweede stop naar huis. Groetjes van ons beiden. Nelleke

Comments are closed.