Semana Santa

Download nu de Semana Santa gids 2022!

Op 10 april start de Semana Santa en je kunt je nu al perfect voor gaan bereiden! Hier kun je namelijk de meest complete en best geïnformeerde Semana Santa gids downloaden. Meer dan 100 pagina´s met alle informatie over de Goede Week van Málaga. De geschiedenis, het functioneren van een broederschap, de muziek, de tronen, na het lezen van deze gids weet jij er alles van. Aangevuld met alle informatie over de 41 broederschappen van Málaga en de allerbeste tips om helemaal niets te hoeven missen.

Kijk dus snel hier en download de Semana Santa gids nu!

In deze gids

In deze gids vind je alle belangrijke informatie waardoor je de Semana Santa zult begrijpen en kunt beleven als een Malagueño:

  • Alle belangrijke informatie als de geschiedenis, het doel, de broederschappen en de muziek
  • Duidelijke plattegronden met de officiële route én alle vertrek- en eindpunten
  • Uitgebreide programma: jij weet elke dag precies waar alle processies op elk moment zijn!
  • Persoonlijke tips per dag, zodat je het maximale uit je dag haalt en helemaal niets hoef te missen
  • Uitgebreide informatie over elke broederschap, de tronen en de broeders

Over de schrijver

Jaren geleden werd ik gegrepen door het Semana Santa virus. Later toen ik naar Andalusië verhuisde wist ik één ding zeker; ik zou een meelopen in een processie in Málaga. Via vrienden kwam ik bij de oudste broederschap van Málaga terecht: de Archicofradía de la Sangre. Daar ben ik inmiddels 7 jaar broeder. Ik kan je het verhaal dus van binnenuit vertellen! In 2015 volgde ik een 12-weekse cursus tot officieel gids van de Semana Santa, gegeven door de grootste Semana Santa kenners die Málaga kent. Ook dit jaar zal ik weer verschillende rondleidingen verzorgen. Daarnaast versla ik de Goede Week van Málaga voor verschillende Nederlandstalige media, maar werk ik ook mee aan de uitzendingen van het Spaanse radiostation Cadena Ser.

Voorproefje

Wil je een klein voorproefje zien? Klik dan op de volgende plaatjes!

   

Wat anderen zeggen over de Semana Santa Gids:

“Wil je echt niets missen en goed voorbereid zijn voor deze immense festiviteit, dan adviseer ik je de Semana Santa Gids aan te schaffen. Geschreven in het Nederlands door Málaga kenner en inwoner Sander Klomp.”

Reisgids voor de stad Málaga – Anne Pennekamp

“Wil je alles weten over Semana Santa, de achtergrond, de draagbaren, de processies en de broederschappen, kijk dan op Ditismalaga.nl. Sander Klomp (…) is ervaringsdeskundige omdat hij al een paar jaar in de processies meeloopt. Hij schreef een erg informatieve gids die via de website te downloaden is. Inclusief een uitgebreide omschrijving van wat er op welke afzonderlijke dag waar allemaal te zien is.”

Málaga – Else Beekman

“Sander Klomp, hoteleigenaar, raakte zelfs zo in de ban van de processies, ‘zo mystiek, maar tegelijk heel tastbaar’, dat hij niet rustte voordat hij zelf een keer mee zou lopen. Nu  is hij lid van een broederschap en draagt op de woensdag, Miércoles Santo, de troon van de Santísimo Cristo de la Sangre. Sander besloot bovendien zijn passie te delen door een digitale gids te maken waarin al je vragen over de Semana Santa worden beantwoord.”

Málaga Anwb Extra – Karin Evers