Actualiteit

Kaarten Caminito del Rey weer verkrijgbaar!

De Caminito del Rey, die in maart 2015 na een grondige opknapbeurt heropend werd, is in het afgelopen jaar uitgegroeid tot een van de grootste trekpleisters van Andalusië. De kaarten om dit pad te lopen zijn slechts beperkt beschikbaar en vaak in zeer korte tijd uitverkocht.

De kaarten voor de komende zomermaanden (juli, augustus, september en oktober) zijn sinds vandaag online te bestellen. Wil jij een bezoek brengen aan dit koninklijke pad brengen? Klik dan snelhier om direct naar de boekingsmodule van de Caminito del Rey te gaan.

reserveringen caminito del rey

Het koningspad

Met de constructie van dit pad, dat iets meer dan drie kilometer lang is, werd begonnen in 1901. Het pad is vernoemd naar Koning Alfonso XIII, die in 1905 over dit pad liep om de Conde del Guadalhorce dam te openen. Het pad, dat Álora en Campillos met elkaar verbindt, was jarenlang in een erbarmelijke staat en er vonden meerdere dodelijke ongelukken plaats. In 2014 werden de renoveringswerkzaamheden gestart die in 2015 afgerond zijn. Sindsdien is het pad weer voor publiek toegankelijk.

Snel beslissen

Zij die de route nog graag een keer gratis willen lopen, moeten snel beslissen. Vorige keren waren de kaarten steeds binnen enkele dagen vergeven. Omdat de kaarten nu voor de drukke zomermaanden zijn, zal het ook nu vermoedelijk niet lang duren voordat er “entradas agotadas” (geen kaarten beschikbaar) zal komen te staan. Maak dus snel je reservering!

Praktisch

De Caminito del Rey is iedere week geopend van dinsdag tot en met zondag van 09.30 tot 17.00 uur. Zonder entreebewijs kun je het pad niet lopen. Dagelijks kunnen maximaal 1100 bezoekers de Caminto del Rey lopen. De toegang kost 10 euro per persoon of, indien je het bezoek met gids kiest, 18 euro per persoon.

Fotoverantwoording: de foto´s bij dit artikel komen van de officiële website van de Caminito del Rey: www.caminitodelrey.info