Actualiteit

Laatste gratis kaarten Caminito del Rey nu verkrijgbaar

De Caminito del Rey, die in maart 2015 na een grondige opknapbeurt heropend werd, is in het afgelopen jaar uitgegroeid tot een van de grootste trekpleisters van Andalusië. De kaarten voor dit pad waren tot nog toe gratis, maar er zal vanaf april betaald moeten worden om toegang te krijgen tot het pad (tussen de 8 en 10 euro per persoon). Sinds gisteren zijn de kaarten voor de maand te bestellen, wat dus de laatste gratis te verkrijgen kaarten zullen zijn! Klik hier om direct naar de boekingsmodule van de Caminito del Rey te gaan.

reserveringen caminito del rey

Het koningspad

Met de constructie van dit pad, dat iets meer dan drie kilometer lang is, werd begonnen in 1901. Het pad is vernoemd naar Koning Alfonso XIII, die in 1905 over dit pad liep om de Conde del Guadalhorce dam te openen. Het pad, dat Álora en Campillos met elkaar verbindt, was jarenlang in een erbarmelijke staat en er vonden meerdere dodelijke ongelukken plaats. In 2014 werden de renoveringswerkzaamheden gestart die in 2015 afgerond werden. Sindsdien is het pad weer voor publiek toegankelijk.

caminito del rey malaga

Snel beslissen

Zij die de route nog graag een keer gratis willen lopen, moeten snel beslissen. Vorige keren waren de kaarten steeds binnen enkele dagen vergeven. Omdat het nu slechts kaarten voor één maand zijn én het de laatste gratis kaarten zijn, zal het ook nu vermoedelijk niet lang duren voordat er “entradas agotadas” (geen kaarten beschikbaar) zal komen te staan! Maak dus snel je reservering.

 

Fotoverantwoording: de foto´s bij dit artikel komen van de officiële website van de Caminito del Rey: www.caminitodelrey.info