Over mij

Ik heb, zo vind ik zelf, best wat van de wereld gezien. En overal waar ik kwam dacht ik; “Goh, hier zou ik best willen wonen”. Het was voor mij dus duidelijk dat ik niet in Nederland zou blijven, maar waar ik heen zou gaan, was nog een vraag.

Die vraag werd beantwoord toen ik, zo´n vijftien jaar geleden, voor het eerst naar Málaga kwam. Wat een stad! De cultuur, de levensstijl, de mensen, de geschiedenis. Málaga nam alle twijfel bij mij weg; hier zou ik gaan wonen!

kasteel-alcazaba-malaga-stad

Ik begon snel met Spaanse les en het ging me gelukkig goed af. Ik probeerde voorzichtig een netwerk op te bouwen en stuurde mijn CV (in het Spaans) naar hotels in Spanje. Zonder succes uiteraard, zou ik bijna zeggen. Maar ik hield vol!

Tot ik een vacature vond bij een Duits hotel in de buurt van Gibraltar. De baan sloot perfect aan bij mijn CV en Duits sprak ik vloeiend, dus het was een uitgelezen kans. Na een sollicitatiegesprek mocht ik een maand later beginnen; ik was in Spanje!

De baan was voor mij het ideale begin in Spanje. Maar werken in een hotel waar je zelf voor geen goud op vakantie zou willen, is niet altijd even makkelijk. Gelukkig vond ik het jaar erop een leuke baan daar in de binnenlanden, in een hotel gevestigd in een prachtig oud klooster.

Een seizoen later kon ik beginnen bij een hotel in Benalmádena. Mooi, zo vond ik, want dat ligt op een klein half uurtje rijden van Málaga! Ik kon dus, eindelijk, in Málaga gaan wonen. Ik vond een heerlijk plekje om te wonen tegenover het Thyssen Museum, midden in de stad!

gevel-in-malaga-stad

Een paar seizoenen lang werkte ik in de zomer in hotels aan de Costa del Sol. In de rustigere wintermaanden was het een stuk lastiger werk te vinden. Omdat ik niet heel goed ben in thuiszitten en niets doen, begon ik als stadsgids te werken in de winter. En wat vond ik dat leuk! Mensen vertellen over mijn stad; Málaga. Ik verdiepte me steeds meer in haar geschiedenis, in haar cultuur en in haar gewoontes.

En zo leerde ik Málaga steeds beter kennen. En vond ik het steeds leuker om erover te vertellen en te schrijven. En toen ik in het voorjaar van 2015 ons eigen hotel opende, werd al gauw het idee geboren om een eigen blog te openen, om zo mijn hobby anderen te vertellen over deze prachtige stad, vorm te kunnen geven.

Casa-de-las-Mercedes-Malaga

Dus daarom deze website! Heb je opmerkingen, vragen, kritiek of heb je tips? Neem dan contact met me op!

Ik wens jullie veel leesplezier!

Sander