Uncategorized

Praktische info Museum van Málaga

Bijna 20 jaar lang lagen ze onder een dikke laag stof, maar vanaf maandag zijn ze eindelijk weer te zien: de collecties van het het Museum van Schone Kunsten én die van het Archeologisch Museum. Dan wordt namelijk het Museum van Málaga eindelijk geopend! De meesten van ons zullen echter nog tot dinsdag moeten wachten totdat het museum ook voor het publiek opent.

Museum van Malaga

De collectie

Het herbergt twee grote collecties: die van het Museum van de Schone Kunsten en die van het Archeologisch Museum. De eerste is een verzameling van meer dan tweeduizend kunstwerken, waaronder schilderijen van Picasso, Goya en Zurbarán. Driehonderd werken worden tentoongesteld. De Archeologiecollectie bestaat uit ongeveer vijftienduizend objecten die zijn gevonden bij opgravingen in de provincie Málaga.

Het Douanepaleis

Het Museum wordt geopend in een van de mooiste panden die het centrum van Málaga rijk is. De bouw van dit voormalige Douanepaleis werd gestart in 1788, toen het water nog bijna tot aan de voorkant van het gebouw kwam. In 1826 werd het Neoklassieke pand in gebruik genomen. Later fungeerde het enkele jaren als Tabakfabriek, waarna het Provinciebestuur er haar intrek nam. In 2009 werd begonnen met de verbouwingen om het Paleis klaar te maken voor de komst van het Museo de Málaga.

Museum Malaga Douane Paleis

Tijden en prijzen

Je kunt het museum bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zondag van 9.00 tot 15.30 uur. Op maandagen is het Museo de Málaga gesloten, enkele feestdagen uitgezonderd. De deuren blijven dicht op 24, 25 en 31 december, 1 en 6 januari en op 1 mei.

De entree is voor inwoners van de Europese Unie geheel gratis. Bezoekers van buiten de EU betalen € 1,50. De begane grond van het voormalig Douanepaleis is wél voor iedereen kosteloos toegankelijk.

Meer info?

Er is nog geen officiële website van het museum, maar mocht je meer info nodig hebben, kun je bellen naar 951 911 904.