Actualiteit

Programma Noche en Blanco

Aanstaande zaterdag 14 mei wordt de jaarlijkse Noche en Blanco gehouden in Málaga. Een nacht met meer dan 250 activiteiten in het centrum van Málaga. Er is gratis entree in vele musea, straattheater, muziek, kunst en nog heel veel meer. Het thema is dit jaar “La noche de las estrellas” (De Nacht van de Sterren).

Bemachtig een programma, of juist niet

Het volledige programma van de Noche en Blanco vind je hier. Zo kun je je route plannen langs de verschillende activiteiten. Houd er rekening mee dat je je voor sommige activiteiten vooraf in moet schrijven, zoals bijvoorbeeld voor het bezoek aan de San Juan Kerk bij kaarslicht. Bijzonder! Of misschien kies je er juist voor om lekker zonder programma door de stad te struinen en te genieten van dat wat op je pad komt?

Noche en Blanco Malaga

Kies voor onbekend

De grote musea zijn gratis te bezichtigen, maar houd er rekening mee dat er hele lange rijen staan om binnen te komen. Vrijwel alle musea hebben elke week een bepaald aantal uren vrije entree, dus daar kun je wellicht een andere keer gebruik van maken. Maar er zijn een hoop eenmalige activiteiten en organisaties waar je niet zomaar altijd naar binnen kunt! Neem bijvoorbeeld een kijkje in de school IES Vicente Espinel in Calle Gaona, een prachtig gebouw dat een pareltje van een patio heeft. Ze hebben er een mooi programma samengesteld!

IES Vicente Espinel

Dineren?

Ook de restaurants zijn deze avond hartstikke druk. Mocht je plannen in de stad te eten, zorg er dan voor dat je van tevoren reserveert. Zelfs bij de afhaalpizzerias, gepofte aardappels en shoarma´s staan lange rijen. Wil je alle tijd benutten om de activiteiten te zien, smeer dan thuis een broodje voor onderweg….!

Laat de auto thuis

Toen ik een paar jaar terug in het centrum woonde en thuiskwam van een dagje werken reed ik niets vermoedend het centrum in. De file om van de rivier naar de Plaza la Merced te komen duurde anderhalf uur. Een parkeerplekje zoeken minstens nog eens zo lang. Ook de garages zijn al vroeg vol, dus ik herhaal het nog maar eens: laat de auto thuis en pak de bus, trein of metro. Mocht je geen andere mogelijkheid hebben dan met de auto te komen, parkeer dan buiten het centrum en reis verder met het openbaar vervoer.

Veel plezier!