Actualiteit

Reserveringen Caminito del Rey weer open

Sinds vandaag is het weer mogelijk om kaarten te reserveren voor de Caminito del Rey. Er kan gereserveerd worden voor de maanden januari en februari van 2016. De toegang voor deze maanden is nog gratis, vanaf maart moet waarschijnlijk toegang betaald worden.

reserveringen caminito del rey

De Koning

De Caminito del Rey is een wandelpad dat door de El Chorro kloof loopt en zo Álora met Campillos verbindt. Het pad werd in 1905 geopend en nadat Koning Alfonso XIII er overheen ging om de dam “Conde del Guadalhorce” te openen kwam het bekend te staan onder de naam “Caminito del Rey” (Koningspad).

Jarenlang was het pad in een erbarmelijke staat, wat helaas zelfs tot ongelukken leidde. In 2014 startte men de renoveringswerkzaamheden die in maart 2015 afgerond werden.

uitzicht caminito del rey

Snel beslissen

Wie wil reserveren doet er goed aan niet te lang te wachten. Vorige keren waren de kaarten in enkele dagen uitverkocht. Omdat het waarschijnlijk de laatste kans is om de kaarten gratis te bemachtigen, zal ook nu de vraag weer groot zijn.

Uiteraard is het pad niet geschikt om op naaldhakken te lopen, maar de moeilijkheidsgraad is ook niet al te groot. Iedereen met een normale conditie kan het pad lopen. Voor mensen met hoogtevrees is het pad niet geschikt.

brug caminito del rey

Reserveren

Om te reserveren ga je naar de officiele website van de Caminito del Rey. Je kunt reserveren voor dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.