Restaurants

Batik

Dit restaurant was een para jaar geleden een van de eerste die het aandurfde om iets anders te doen. Met een moderne inrichting en gerechten met invloeden van over de hele wereld ging het in tegen de toen nog voornamelijk traditionele bars en restaurants. De gerechten stellen nooit teleur en de bediening is opmerkzaam. Reserveer vooral een tafel om teleurstelling te voorkomen en kies bij voorkeur een lage tafel. Door de weeks is er tijdens de lunch vaak voor een aantrekkelijke prijs een mooi dagmenu te bestellen. Het restaurant heeft een klein terras met uitzicht op het Romeins Theater, maar je zit er niet echt lekker. Ga daarom liever voor of na het eten naar het terras van de bar op de vijfde etage, waar je nog veel mooiere uitzichten hebt!

Calla Alcazabilla 12

La Antxoeta

Dit kleine restaurantje achterin de wijk Soho is een van onze favorieten! De excentrieke chef Pablo Caballero zet prachtige gerechten op tafel in een ambiance die net even anders is dan anders. Aan de hoge tafels kijk je zo de keuken in en hoor je de rockmuziek van de chef op de achtergrond. Chef Pablo gaat er prat op dat alle ingrediënten vers van de markt komen en dat proef je!

Calle Barroso 7

Café de Paris

Dit restaurant is eigendom van Jose Carlos Garcia, die een eindje verderop in de Muelle Uno nog een restaurant heeft. Dat restaurant, dat zijn naam draagt, heeft een Michelinster en een menuutje kost er al gauw over de honderd euro. Daarom stellen we voor dat je bij Café de Paris gaat eten, waar de gerechten ook bedacht zijn door Garcia, maar dat een stuk goedkoper is. Dit is trouwens het oude restaurant van de ouders van deze sterrenkok, waar hij het vak leerde. Inmiddels is het bekroond met een Bib-Gourmand (een onderscheiding van Michelin voor uitstekende prijs-kwaliteit verhouding) en wat ons betreft is dat verdiend!

Calle Vélez Málaga 8

Patio de Beatas

Als je het straatje inloopt waar dit restaurant zit, verwacht je waarschijnlijk geen restaurant van dit kaliber aan te treffen. Want halverwege de straat vind je dit statige stadspaleisje waarin een uitstekend restaurant gevestigd is. In de zomer staan er drie of vier tafels buiten, maar binnen eten is ook geen straf. In het voorste gedeelte kun je aan de hoge tafels tapas eten, of achterin aan de lage tafels eet je van de grote kaart. Mocht je iets te vieren hebben, dan kun je ook een apart zaaltje afhuren trouwens. Grootste trekker van dit restaurant; de enorm uitgebreide wijnkaart, waarvan het meerendeel ook nog eens per glas te bestellen is! Leuk om je eigen wijnarrangement samen te stellen of dit te laten doen voor je!

Calle Beatas 43

Yuba

Dit restaurant is gevestigd in een hostel net naast de San Juan kerk. Het is van dezelfde eigenaren als dat van Batik. Het zal je dan ook niet verbazen dat de menukaart dezelfde invloeden heeft. Het grootste verschil met Batik is dat je bij Yuba iets prettiger zit. Het is net wat ruimer opgezet en het licht is aangenamer. De kaart heeft zowel Mexiaanse, Noord-Afrikaanse en vooral Aziatische invloeden. De bediening is attent en de gerechten erg verzorgd. Daarnaast heeft het op het dakterras een aangename bar waar je na het diner nog heerlijk een afzakkertje kan drinken!

Calle San Juan 11