Tapas Bars

Casa Lola

Misschien wel de populairste tapasbar van heel Málaga. Zowel toeristen als Malagueños weten hun weg te vinden naar deze gezellige bar die voor een heel redelijke prijs erg goede tapas serveert. Deze succesformule heeft ertoe geleid dat er inmiddels drie Casa Lolas te vinden zijn in Málaga! De leukste vinden wij die in Calle Granada, maar dat is ook de populairste. Het kan daarom even duren voordat je een tafeltje toegewezen krijgt. (TIP: Aan de bar mag je aanschuiven als je een plekje vindt!). De tweede Casa Lola vind je in Calle Strachan. Deze is iets ruimer en lichter opgezet en de rij is meestal iets korter. Beide bars hebben en Klein terras, maar wil je zonder meer buiten zitten, dan ga je naar de onlangs geopende Casa Lola op Plaza Uncibay, dat een groot terras heeft. Casa Lola heeft de beste patatas bravas van heel Málaga (hier is de saus ook echt pikant!) en de kleine hamburgertjes van presa ibérica zijn ongeëvenaard! Smakelijk!

Calle Granada 46 / Calle Strachan 11 / Plaza Uncibay 3

La Salita

Deze bar, net buiten de drukte van het centrum, is ingericht als een Spaanse huiskamer uit de jaren zeventig. Er is een kleine kaart met tapas, maar het belangrijkste is hier dan ook de gezelligheid. De obers zijn er uitermate vriendelijk en als je geluk hebt staat Nono achter de bar. Hij won in 2020 de titel van beste biertapper van Spanje! La Salita is zo´n typische bar waar je lekker aan de bar moet gaan zitten en je aan het eind van de avond een hele hoop nieuwe vrienden gemaakt hebt!

Calle Mariblanca 10

Mesón Iberico

Een echte typisch Spaans restaurant. Bij binnenkomst is rechts het bargedeelte of je gaat links het restaurantgedeelte in. Om daar een tafel te bemachtigen, zul je vaak wel moeten reserveren. Wat er zo typisch Spaans is aan Mesón Iberico? Eigenlijk alles. Net te veel licht, veel herrie en achter bar een man met een grote snor die de ham snijdt. Als je de ober wilt spreken zul je zelf zijn aandacht moeten trekken, maar de heerlijke traditionele gerechten die hier geserveerd worden, maken dat helemaal goed!

Calle San Lorenzo 27

La Tranca

Wat ooit begon als een klein bruin barretje is uitgegroeid tot een instituut in Málaga. Hier komen voornamelijk dertig plussers gezellig borrelen en onder het genot van wat tapas de dag doornemen. Lange tijd was het bijna onmogelijk een plekje in deze bar, waar het eigenlijk altijd gezellig is, te bemachtigen. Daarom is La Tranca vorig jaar verhuisd naar een groter lokaal precies aan de andere Kant van de straat. Gelukkig is de gezelligheid behouden gebleven!

Calle Carreteria 92

La Farola de Orellana

Deze tapasbar zit in een zijstraat van Calle Larios en is een van onze favorieten. Je kunt er alleen aan de bar zitten of anders daar rond omheen staan. Op de bar staan grote bakken met de verschillende tapas die je kunt bestellen. Die worden je vervolgens van achter de bar aangegeven, of over de hoofden doorgegeven als je iets verder weg (of buiten) staat. Ook hier heb je makkeijk aanspraak met andere gasten en zul je zeker een gezellige avond hebben!

Calle Moreno Monroy 5

El Pimpi

Het beroemdste restaurant van Málaga en dat is natuurlijk niet zomaar. Binnen kun je je vergapen aan het typische interieur, de foto´s van alle beroemdheden die aan de muur hangen of aan de vele wijnvaten die zij tekenden en in de grote salón hangen. Op het grote terras is het goed toeven. Je zit er ook nog eens vlakbij het Romeins Theater en het Alcazaba en met wat geluk (of nou ja, met heel veel geluk) loop je Antonio Banderas tegen het lijf. Hij is aandeelhouder van El Pimpi en zijn appartement kijkt uit over het terras. De bediening is hier zeer efficient en snel. Het eten is er redelijk en de prijzen, voor Spaanse begrippen, zijn hoog.

Calle Granada 62

Cortijo de Pepe

Ga niet op zoek naar Pepe, want die is met pensioen. Tegenwoordig is het zijn zoon Manolo die in deze gezellig bar de scepter zwaait. En met succes! El Cortijo heeft een prettig terras dat net uit de loop ligt van de drukke Plaza de la Merced. Of als je dat leuker vindt, kun je een plekje zoeken in het bargedeelte. Druk maar beregezellig! Zit beneden alles vol? Als je achterin de bar de trap opgaat, kom je in de salón waar je wellicht wel een tafeltje kunt krijgen! De specialiteit van het huis zijn hier de gerechten klaargemaakt op de grill, die gewoon achter de bar staat. Probeer voor de pulpito (kleine inktvis!).

Plaza Merced 2