Semana Santa

Voorbereidingen Semana Santa: processies dit weekend

In de aanloop naar de Semana Santa zijn er ook dit weekend weer verschillende traslados te zien. Een soort kleine processie waarbij de beelden van Christus en de Maagd overgebracht worden van de kerk naar de Broederschapshuizen. Zondag voor de Goede Week staat in Málaga zelfs bekend als “Domingo de Traslados”. Genoeg mogelijkheden dus om zo´n miniprocessie te zien!

Dit weekend zijn er niet minder  dan veertien (!) traslados. Ik vermeld hier daarom alleen de traslados die door het centrum van Málaga gaan.

Vrijdag 31 maart

Estudiantes      

Christus en Maagd worden overgebracht van de Cri   sto de la Salud kerk aan Calle Compañía naar het Broederschapshuis aan Calle Alcazabilla (tegenover het Romeins Theater). Ze doen dat via de route Plaza de la Constitución, Granada, Calle San Agustín, Calle Císter en Calle Alcazabilla. Start is om 22.00 uur, aankomst rond 0.00 uur.

Traslado Gitanos Semana Santa Málaga

Zaterdag 1 april

Cena

Om 11.00 uur vertrekt de broederschap Cena bij de Martires kerk om via Comedias, Nosquera Arco de la Cabeza, Pozos Dulces en Compañía naar het Broederschapshuis aan Puerta del Mar te gaan. Aankomst daar is rond 14.00 uur.

Zondag 2 april

Sangre

De oudste broederschap van de stad (en die van de schrijver van dit artikel) houdt haar traslado op zondagochtend. Om 11.30 uur is het vertrek bij de San Felipe Neri kerk. Via Parras, San Bartolomé. Cruz del Molinillo, Ollerías, Carretería en Alamos gaat het naar Dos Aceras. De aankomst bij het broederschapshuis is rond 14.30 uur.

Gitanos

Vanuit de Martires kerk vertrekken de Gitanos richting hun Casa Hermandad. Om 17.30 uur gaan de kerkdeuren open. De route is Comedias, Mendez Nuñez, Casapalma, Ramos Marín, Gómez Pallete, Frailes.

traslado 3 (Small)

Pollinica

Jezus op het ezeltje en zijn moeder worden vanaf 18.30 uur overgebracht naar het broederschapshuis in Calle Parras. Dat gaat vanuit de San Agustin kerk via Granada, Plaza Merced, Madre de Dios, Montaño en Guerrero.

Huerto

Vanuit de Martires kerk gaat de Broederschap el Huerto vanaf 20.00 uur richting zijn Broederschapshuis. Dat gaat via de route Santa Lucía, Granada, plaza de la Constitución, Especerías, San Juan, Plaza de Arriola, Puente de los Alemanes, Pasillo de Santo Domingo en Cerrojo.

 

Meer weten over de Semana Santa? Bestel dan nu onze online gids “Dit is de Semana Santa van Málaga”, de meest uitgebreide gids over de Goede Week van Málaga.

Dit is de Semana Santa van Málaga 2017