Weekendtips

Weekend tips 10-12 juni

Het kan niet anders dan een geweldig weekend worden! Tot morgen heb je nog de kans om de corralones van El Perchel te bezoeken, maar ook is er muziek (hele leuke zelfs), een marktje, natuurlijk staat er eten op het programma en er is een wel heel bijzondere processie!

Fijn weekend!

Engelse Begraafplaats bij kaarslicht (VR 10)

Het Cementerio Ingles opent aanstaande vrijdagavond wederom haar poorten voor een wel heel speciaal bezoek. Bij kaarslicht ga je over de begraafplaats, waarbij onderweg de geschiedenis van dit kerkhof verteld wordt en de verhalen van de mensen die er begraven liggen. Er zijn rondleidingen om 21.00, 22.00 en 23.00 uur. Deelname kost 5 euro per persoon. Inschrijven doe je via door een mailtje naar gestioncultural@cementerioinglesmalaga.org of door te bellen naar 952 22 35 52 (tussen 10.00 en 14.00 uur).

Cementerio Ingles weekend bezoek

Concert Vicky Madera Trio (VR 10)

Een paar zomers geleden mocht ik op mijn werk drie keer in de week naar deze geweldige artiesten luisteren. Soul, Funk, Rock, het zit allemaal in het repertoire van dit trio, dat garant staat voor een swingende avond. Om 21.00 uur begint het concert in de tuinen van het Museo de Vidrio y Cristal (dat vind je aan de Plazuela Santísimo Cristo de la Sangre). De entree kost 10 euro per persoon.

vicky madera trio

Gypsy Bros in de Mercado de la Merced (ZA 11)

Nederlands muzikale trots in Málaga en wijde omgeving dat zijn natuurlijk de GypsyBros! Met hun aanstekelijke muziek maken ze van elk optreden een feestje! En dit jaar hebben ze hun eerste eigen single uitgebracht, die luistert naar de naam Chocolate! En zeg nou zelf, dit heeft toch alles in zich om de zomerhit van 2016 te worden? Wil je het live horen? Zaterdag om 19.00 uur treden Tim en Jay op in de Mercado de la Merced. En als je ze lief aankijkt, zijn ze vast bereid om Chocolate voor je te spelen!

Kroning van de Maagd van de Eenzaamheid (ZA 11)

Een speciale gebeurtenis is het, als deze Virgen een nieuwe kroon krijgt als bewijs van de devotie die de Malagueños voor haar. Op vrijdagavond wordt de Maagd in een kleine processie overgebracht naar de Kathedraal, zwaar ze op zaterdagochtend rond 11 uur gekroond zal worden. ´s Avonds is er een feestelijke, acht uur durende, processie. Wat zo´n kroning precies inhoudt en het volledige programma lees je hier.

Coronacion Soledad

De patios van el Perchel (t/m VR 10)

Alleen vrijdag nog kun je de corralones in de wijken Trinidad en Perchel bezoeken. Ze zijn prachtig en kleurrijk gedecoreerd. Tussen 11.00 en 13.00 en van 17.00 tot 20.30 kun je deze patios bewonderen. Bij enkele deelnemende corralones kun je ook voor een hapje en een drankje terecht. De volledige lijst van corralones kun je hier vinden.

Humor in Muelle Uno (t/m ZO 12)

Een klein humor festivalletje vindt dit weekend plaats in de Artsenal (dat is de hoek onderin de Muelle Uno). Voor de elfde keer reeds, al is het de eerste keer op deze nieuwe locatie. Van donderdag tot zondag zijn er optredens om 20.00 uur van verschillende groepen, die humoristische voorstellingen geïnspireerd op het thema Circus op de planken zullen brengen. Elke dag treedt er een andere groep op, afkomstig uit Spanje, België of Portugal.

Weekend Festival Humor Muelle Uno

Tapas route Opinion de Málaga (t/m ZO 12)

Na de processie van de week, lijken we nu ook de tapasroute van de week aan te kunnen kondigen. Die eer is deze week weggelegd voor de route van de Opinion de Málaga, die een veertigtal restaurants geselecteerd heeft, dat je voor 3 euro een tapa en een glas wijn serveert. Er zitten leuke restaurants bij als Batik, La Plaza en Alea. De volledige lijst van deelnemende restaurants en hun tapas vind je hier.

Ruta de tapas Opinion de Malaga

Markt in de Muelle Uno

In de haven staat aanstaande zondag de Zoco, oftewel de ambachtsmarkt van de Muelle Uno. Je kunt er terecht voor kleding, accesoires, decoratie, maar ook voor heerlijke specialiteiten als versgeperst suikerrietsap en mijn favoriet; het standje met de pikante sauzen! De Zoco is geopend van 12.00 tot 21.00 uur.

Zoco Muelle Uno