Weekendtips

Weekend tips 13 – 15 mei

Na een week vol regen en storm belooft het vanaf vrijdag weer stralend weer te worden en dat komt erg goed uit! Er is namelijk nogal wat te doen dit weekend! Natuurlijk de Noche en Blanco, waarbij de hele stad op zijn kop staat, maar daar blijft het niet bij! Processies, sterrenkijken, kunst en een fotofestival, waarvan ik zeker weet dat het bij een groot aantal van jullie in de smaak gaat vallen!

Processie Virgen de Fatima (VR 13)

Op vrijdagavond is de processie van de Virgen de Fatima, een kleine rondgang vanuit een wat vreemde kerk aan de oevers van de Guadalmedina. Het is een van de kleinste tronen van Málaga, maar de Virgen de Fatima is ook niet bijster groot. De start is om 21.00 uur bij de Iglesia de Fatima; vanuit het centrum de Puente de la Aurora over en dan rechtsaf richting voetbalstadion, na 100 meter aan de linkerkant. De route is Avda de Fatima, Galvez Ginachero, Avda Barcelona, Barrera de la Trinidad en terug bij de Iglesia de Fatima.

Virgen de Fatima Malaga

Sterrenkijken (VR13)

Op vrijdagavond is het weer tijd voor de maandelijkse sterrenkijkavond in het Wetenschaps Centrum van Málaga. In de grote zaal wordt de sterrenhemel geprojecteerd en volgt uitleg over de verschillende hemellichamen die je zult zien. Start is om 21.00 uur. De entree is gratis, wel dien je te reserveren door te bellen naar 952 07 04 81. Zorg dat je je paspoort bij de hand hebt.

4

Noche en Blanco (ZA 14)

De Cultuurnacht zorgt net als ieder jaar voor een overvol programma. Maar liefst meer dan 250 verschillende activiteiten worden er door de gehele stad georganiseerd, dus er is keuze genoeg! Lees hier het artikel over de Noche en Blanco of download het volledige programma!

noche-blanco-malaga-1-1014x569

UPHO Festival (Vanaf ZA 14)

Dit festival, dat draait om Urban Photograhy, wordt in verschillende steden in Spanje, Griekenland en met name Italië georganiseerd. De komende twee weken strijkt het neer in Málaga en wel in de wijk Lagunillas. Deze volkswijk heeft zich stilletjes, in de schaduw van grote broer Soho, ontwikkeld tot een wijk vol graffiti´s en streetart. Door de hele wijk (inclusief omliggende straten als Cruz Verde, Calle Álamos en Ollerias) zijn verschillende exposities (zowel binnen als in de buitenlucht), workshops, photowalls etc. Voor het volledige programma kijk je hier.

Upho photo festival

Processie Virgen del Rocio (ZA 14)

Nog een processie dit weekend, ditmaal van een oude bekende: de Virgen del Rocio. Zij mocht vorig jaar maar liefst drie keer door de straten van Málaga en ook dit jaar is het al de tweede keer. Ze is dan ook erg geliefd bij de Malagueños en dit weekend is de traditionele Pinksterprocessie. Op zaterdagavond vanaf 17.30 uur gaat ze vanaf de Casa Hermandad door de straten van de wijk Victoria. De route is: Párroco Ruiz Furest, Manrique, Marcos Gómez, Fernando el Católico, Hospital Militar, Santuario de la Victoria, Fernando el Católico, Berlanga, Compás de la Victoria, Victoria, Huerto del Conde, Lagunillas del Rocío en terugkomst bij de  Casa de Hermandad rond 23.00 uur.

DSC03056 (Small)

Kunst in de Botanische Tuin (t/m ZA 14)

Tot aanstaande zaterdag vind je in de Botanische Tuin van Málaga de “VII Muestra de Arte Escultórico Caprichos, Intervenciones al Natural“. Dat is een hele mond vol om ons te vertellen dat er door de gehele tuin zo´n vijftig kunstwerken opgesteld staan van een dertigtal Spaanse kunstenaars. La Concepcion is dagelijks geopend van 09.30 tot 19.30 uur.

Botanische tuinFijn weekend allemaal!