Weekendtips

Weekend Tips 16 – 18 juli

In alle kustplaatsen zul je de processies ter ere van de Virgen del Carmen dit weekend door de straten én over de zee zien gaan. Maar er is natuurlijk meer. Marktjes en heel veel muziek lijkt een beetje het thema van dit weekend!

Jazz Cementerio Ingles (ZO 18)

Zondagavond wordt in het kerkje van Saint George op het Cementerio Inglés een Jazz concert gegeven door de Jitterbug Jazz Group. Begin is om 20.30 uur en de entree kost 10 euro. Die zullen geheel ten goede komen aan de restauratie van de kerk. Reserveren doe je op telefoonnummer 638 339 691.

Jazz Cementerio Ingles Malaga

 

Muziek en theater Artsenal (VR 16 – ZA 17)

In de creatieve hoek van de Muelle Uno is weer van alles te doen. Vrijdagavond is er, zoals je wellicht al verwacht had, een Jazzy jamsessie. Begin is om 21.30 maar daarvoor is er al vanaf 20.00 uur Theater van de groep las Plañideras. Zij zijn er op zaterdag op dezelfde tijd weer en ook daarna is er een concert. Dit keer betreedt Mel Muñiz het podium, die heerlijke swing ten gehore zal brengen. Je kunt nog tot middernacht met de voetjes van de vloer! De entree voor zowel het theater als de concerten is gratis!

Artsenal Muelle Uno Weekend Tips

Virgen del Carmen (ZA 17 – ZO 18)

Natuurlijk staat dit weekend in het teken van de Virgen del Carmen. In veel kustplaatsen is het feest ter ere van deze beschermvrouwe van de zee. Met onder andere feria in EL Palo, La Carihuela en Rincón de la Victoria. Maar belangrijker nog ijn de talloze processies. Zo ook in Málaga, waar vooral de processies van El Palo en Pedregalejo erg bijzonder zijn. Hier lees je alles over de Virgen del Carmen processies.

Virgen del Carmen Pedregalejo

Made in Soho (ZA 17)

Normaal één keer per maand, maar speciaal voor de zomer een extra editie van dit vrolijke marktje vol met produkten uit deze kunstenaarswijk. Op zaterdag kun je van 10.00 tot 15.00 uur terecht in de Calle Tomás Heredia.

Made in SohoJazz in de Mercado de la Merced (VR 16 – ZA 17)

Ook Jazz-muziek in de gastronomische markt dit weekend! Op vrijdag vanaf 21.00 uur speelt de Jazzing Band en op zaterdag op dezelfde tijd begint het concert van het Enrique Oliver Kwartet.

Jazz Mercado MErced Weekend tips

Markt Muelle Uno (ZA 17 – ZO 18)

Ook dit weekend kun je dagelijks de containermarkt bezoeken. Van 12.00 tot 0.00 kun je hier terecht, op zondagavond van 18.00 tot 0.00 uur aangevuld met de Zoco markt.

Mercado contenedores muelle uno (Small)

Verder nog deze zomer

Wist je dat er nog veel meer zomerse activiteiten zijn? Kijk hier voor het overzicht met speciaal georganiseerde bezoeken aan onder andere het Alcazaba en de Botanische Tuin!