Weekendtips

Weekend Tips 17 – 19 juni

De Weekend tips van deze week, met een nieuwe markt (en een oude), de processie van de week, een heel bijzonder concert en we kijken alvast naar volgende week!

Containermarkt Muelle Uno (vanaf VR 17)

Een nieuwe markt op de agenda van Málaga die op vrijdag voor het eerst haar containers zal openen. Dagelijks kun je er tussen 12.00 en 0.00 uur in de verschillende containers de leukste dingen kopen. De markt staat op het grote plein van de Muelle Uno (in de hoek, net naast de Artsenal).

Container markt Muelle Uno Weekend Tips

Processie Patroonheiligen van Málaga (ZA 18)

Op zaterdag zijn de jaarlijkse festiviteiten ter ere van de patroonheiligen van Málaga, San Ciriaco en Santa Paula. Zij waren de eerste martelaars van het Christendom in Málaga die in het jaar 303 om het leven gebracht werden. Op zaterdagochtend vindt om 11.00 uur de mis plaats in de Martiereskerk, waarna de patroonheiligen worden overgebracht naar de Kathedraal (start rond 12.00 uur). Ook in de Kathedraal zal een mis gehouden worden (19.00 uur) waarna San Ciriaco en Santa Paula vanaf 20.30 uur in processie terug zullen gaan naar de Martireskerk. De route is nog niet officieel gecommuniceerd, maar zal vermoedelijk zijn: Molina Larios, Strachán, Larios, Granada, Uncibay, Tejon y Rodriguez, Comedias, Martireskerk (aankomst rond 23.30 uur). In de processie lopen kinderen mee die Ciriaco heten (ze zijn er blijkbaar echt) of Paula (dat zijn er dan weer heel veel).

Made in Soho (ZA 18)

Deze zomer wordt maar liefst twee keer maand deze markt gehouden in Calle Tomás Heredia. Met spullen die grotendeels gemaakt en verkocht worden in de kunstenaarswijk Soho. De markt staat er van 10.00 tot 15.00 uur.

Made in SohoRock in het Gibralfaro (ZA 18)

Oracle rocks is een concert dat voor de vierde keer georganiseerd wordt door medewerkers van het bedrijf Oracle. Zij organiseren dit evenement om geld in te zamelen voor het project “Pozos sin fronteras” dat als dioel heeft waterputten aan te leggen in Afrika. Tijdens dit concert wordt door verschillende artiesten (zoals los Fugitivos del Swing en Laynez) rockmuziek in de breedste zin van het woord gespeeld. Maar het allerbijzonderste aan dit concert is de locatie: nergens anders dan in het Gibralfaro! Hoe gaaf is dat?! De kaarten kosten 15 euro en zijn te krijgen via Ticketea.

Oracle Rocks

FoodExplorers GastroMálaga

Nog meer acitiviteiten in de Muelle Uno als daar vanaf vrijdag GastroMálaga gehouden wordt. In samenwerking met San Miguel, dat viert dat het 50 jaar bier fabriceert in Málaga presenteren de beste restaurants van de stad zich. In verschillende tenten kun je terecht voor de tapas van al deze restaurants of voor een koud biertje natuurlijk! Tot zondag is GastroMálaga geopend van 12.00 tot 16.30 en van 20.00 tot 24.00 uur. Je vindt het in de hoek van de Muelle Uno (bovenin bij de kubus van het Pompidou Museum).

GastroMálaga

EK Voetbal

Het EK voetbal is in volle gang en dat merk je in Málaga! Als Spanje speelt zijn de kroegen vol en de winkels leeg.

Voor Spanje-supporters:

Vrijdagavond om 21.00 uur staat de volgende wedstrijd van La Selección op het programma als Turkije de tegenstander is. Wil je op een gezellig terras kijken, ga dan richting Plaza la Merced. Al zul je er wel flink op tijd moeten zijn om een plekje te bemachtigen en zullen er relatief weinig Spanjaarden zitten. Voor de echte spaanse sfeer ga je liever naar een klein barretje op de hoek, met tl-verlichting en anis-drinkende mannen aan de bar. Gezelligheid gegarandeerd (als er maar gewonnen wordt).

Voor België-supporters:

Na een valse start tegen Italië is zaterdag Ierland de tegenstander. Dat moet kunnen! Om 15.00 uur mogen de mannen van Wilmots de wei in. Omdat de wedstrijd niet op het open net uitgezonden wordt, kun je het waarschijnlijk alleen in de betere sportsbar zien. Op de Plaza de la Merced vind je bijvoorbeeld Tortugas, die het zeker uit zal zenden.

Voor Nederland-supporters:

Nog drie weken volhouden! Probeer je stil te houden en zo min mogelijk op straat te vertonen. Indien het over voetbal gaat, maak jezelf zo onzichtbaar mogelijk. Of koop een rood-zwart shirt en werk aan je Vlaamse accent. Sterkte!

Volgende week: Nachtelijk bezoek Alcazaba

Het staat pas voor volgende week op de planning, maar aanstaande maandag gaan de kaarten

daarrvoor reeds in de verkoop. En zoals altijd zullen die ook nu weer binnen no-time uitverkocht zijn! De bezoeken zijn op 23, 24 en 25 juni en zijn geheel gratis. Wil je gaan, zorg er dus voor dat je maandagochtend om 9.00 uur klaar zit!  Reserveren doe je hier.

Zegri Malaga

2 thoughts on “Weekend Tips 17 – 19 juni

Comments are closed.