Weekendtips

Weekend tips 20 – 22 mei

Zo, daar zijn de Weekend Tips weer. En ik moet zeggen, wie zich dit weekend in Málaga verveelt, doet dat omdat ´ie dat zelf wil! Want er is weer zoveel te doen!

Avondbezoek Engelse Begraafplaats (VR 20)

Een beetje griezelig is het natuurlijk wel, maar ook heel spannend én interessant! Dit avondbezoek aan het Cementerio Inglés van Málaga vindt plaats op vrijdagavond, als je tijdens drie sessies een rondje met uitleg over de begraafplaats loopt. Je kunt om 21.00, 22.00 en 23.00 uur deelnemen. Stuur om te reserveren een mailtje naar gestioncultural@cementerioinglesmalaga.org of bel (tussen 10.00 en 14.00 uur) naar 952 22 35 52.

Cementerio Ingles

Postzegel- en Muntenbeurs (VR 20 – ZO 22)

Ik geloof niet dat ik het woord in Nederland ooit gebruikt had, daar moet je blijkbaar eerst voor in Spanje gaan wonen! Maar let op, de numismaten kunnen dit weekend, net als de filatelisten trouwens, in het NH hotel hun slag slaan. Want daar is de Postzegel en Muntenbeurs en vooral in dat laatste schijnen de numismaten erg geïnteresseerd te zijn! Toegang is gratis, vrijdag van 16.00 to 20.00, zaterdag van 10.00 tot 22.00 en zondag van 10.00 tot 14.00 uur.

Postzegelbeurs

Processie Virgen de la Trinidad (ZA 21)

Dit weekend is de dag van deze Maagd en daarom wordt ze in een feestelijke processie meegenomen door de straten van de wijk, die niet geheel toevallig dezelfde naam draagt. Om 18.15 uur vertrekt men bij de San Pablo Kerk. De route gaat vervolgens via Tiro, Plaza de la Aurora, Trinidad, Juan de Herrera, san Quintín, Calzada Trinidad, Fernando Chirino, Plaza de Bailén, Trinidad en weer terug naar de San Pablo Kerk.

DSC08951 (Small)

Color Road (ZO 22)

Afgelopen Valentijnsdag werd voor het eerst in Málaga een Color Run georganiseerd. Je weet wel, die 5 kilometer lange race waarbij je er aan het eind van onder tot boven onderzit met alle keuren van de regenboog. Kon je er toen niet bij zijn? Dan krijg je nu een herkansing! Want zondag organiseert Unicaja de Color Road waarvan de opbrengst ook nog eens ten goede komt aan de Fundación Theadora, de Spaanse versie van de Clini Clowns. Via deze website koop je je startnummer.  De start van de race is om 10.00 uur bij het Martín Carpena. Enne o ja,  het gaat bij deze race meer om het genieten dan om zo snel mogelijk te zijn, dus iedereen kan meedoen!

Unicaja Colorrun

Vino Mio voor het goede doel (ZO 22)

Nog meer acties voor het goede doel, ditmaal georganiseerd door Hélène van Vino Mio. Iun haar eigen restaurant organiseert ze een middag waarbij met onder andere een tapasproeverij, een wijntasting, een expositie van Pipo Riobóo en een verloting met prachtige prijzen geld opgehaald wordt voor een ander goed doel: het Ronald McDonald huis van Málaga. Daarnaast gaat er ook nog 1 euro van elk drankje dat je bestelt naar het goede doel, dus ik zeg: Proost!

Vino Mio

Urban Photo Festival

Nog geen kans gehad om het Upho Festival te aanschouwen? Ook dit weekend is nog door de hele wijk Cruz Verde en Lagunillas de Foto Expositie te bekijken die daar uit is gezet. Daarnaast zijn er workshops, exhibities, photowalls etc. Je bekijkt de volledige route en het prgramma hier.

Upho photo festival

Virgen de los Dolores (ZO 22)

Deze Maagd wordt volgende maand gekroond en om dat te vieren mag ze een weekje logeren bij de Zusters van het Kruis, de peetmoeders van de kroning. Wat heb ik daaraan, zul je denken? Nou op zondag is er een kleine processie om de Maagd over te brengen van de kerk naar het klooster. Deze begint om 18.00 uur bij de Santo Domingo kerk (tussen Ibis en NH hotel) en gaat vervolgens de Puente de los Alemanes over richting de Plaza Arriola (naast de markt).

DSC09154 (Small)

La Plaza Market (ZO 22)

Het is weer tijd voor de La Plaza Market dit weekend. Dus staan er op zondag weer een hoop verschillende standjes op de Plaza de la Merced waar je tussen 11.00 en 19.00 terecht kunt voor de allerleukste snuisterijen!

La Plaza Market

Malagueta 4 Market (ZO 22)

En ook op de Malagueta is het markt zondag, als de Malagueta4Market met een reeks kramen neerstrijkt op de boulevard. Tussen 10.00 en 20.00 kun je op het stuk tussen Antonio Martin en de Real Club Mediterraneo terecht voor juwelen, accesoires, kleding, eten en nog heel veel meer.

malagueta market+

Fijn weekend allemaal!

Groeten Sander