Uncategorized

Weekend Tips 22 – 24 juli

Een gevarieerd programma dit weekend! Want je kunt gratis kunst kijken, maar ook naar een heuse jabega wedstrijd. Verder is er natuurlijk muziek én er zijn marktjes, met in deze weekend tips een geheime tip! 😉 Ook kijken we alvast even vooruit naar volgende week, zodat je niet zonder kaarten zit voor een van de leukste zomeractiviteiten van Málaga!

Gratis naar het Russisch Museum (DO 21 – ZO 24)

Het Russisch Museum opent vandaag maar liefst drie nieuwe tijdelijke exposities: Chagall y sus contemporáneos rusos’, ‘Cervantes en el arte ruso’ en ‘Resistencia, tradición y apertura”. Zoals gebruikelijk in het Russisch Museum wordt dat gevierd met gratis entree en dit keer zelfs vier dagen lang! Tot en met zondag 24 juli kun je daarom gratis naar het Russisch Museum om die nieuwe exposities te bekijken! Het museum is geopend van 9.30 tot 20.00 uur.

Museo Ruso weekend tips

Bezoek bij kaarslicht Cripte la Victoria (VR 22 – ZA 23)

Ik weet het, er zijn deze zomer wel erg veel avondbezoeken gepland in Málaga. Maar dit is misschien wel mijn favoriet! De Cripte van Buenavista in de Victoria Basiliek is bij daglicht al een bijzonder bezoek, maar stel je eens voor dat het alleen door kaarsen verlicht wordt! Daarna mag je uiteraard naar boven om de Virgen de la Victoria te bekijken. Er zijn bezoeken op zowel vrijdag- als zaterdagavond om 21.00, 22.00 en 23.00 uur. Reserveren doe je hier.

Cripta Victoria Weekend Tips

Markt Malagueta (ZO 24)

Op de Paseo van la Malagueta is het weer tijd voor de maandelijkse markt. Van 10.00 tot 20.00 uur staan de kramen weer langs het strand vol met onder andere kinderkleding, accessoires, damesmode, handwerk en nog veel meer. Je vindt de markt op het gedeelte tussen restaurant Antonio Martín en de Real Club Mediterraneo.

malagueta market+

Markt Plaza la Merced (ZO 24)

Ook op de Plaza la Merced is het markt deze zondag. Van 11.00 tot 19.00 staan de stands vol mode, lekkernijen, kunst en nog veel meer.

Het is een klein geheimpje, dus niet verder vertellen, maar wist je dat je hier stroopwafels kunt kopen?

la plaza market

Jabega wedstrijd (ZA 23 – ZO 24)

De Jabega´s zijn dé traditionele boten van de regio Málaga. Ze zijn nagebouwd naar het voorbeeld van de boten waarme de Feniciërs, de eerste bewoners van Málaga, hierheen kwamen. Het is een machtig gezicht om deze zware boten door het water te zien gaan, helemaal als dat in competitieverband gebeurt. Op zaterdag om 12.00 uur wordt de Grote Prijs van Pedregalejo gehouden en op zondag op dezelfde tijd die van La Araña.

IMG_20160707_182229Concert Banda Municipal (ZO 24)

De Gemeenteband houdt op zondagavond weer haar tweewekelijkse concert. Zoals gebruikelijk in de zomermaanden is dat pas om 21.00 uur ´s avonds en gebeurt dat in het Recinto Musical Eduardo Ocón. Waar zegt u? In  het kleine openluchttheater in het park tegenover het Gemeentehuis. Het concert staat deze zondag in het teken van jazz, blues en swing!

Banda Municipal

Reserveer je kaarten voor het avondbezoek Alcazaba (MA 25)

Razendpopulair zijn de avondbezoeken aan het Alcazaba van Málaga en dat is niet zomaar. Is het natuurlijk gewoon al bijzonder om in het donker op zo´n plek rond te mogen lopen, krijg je er ook nog eens een uitgebreide uitleg over de geschiedenis van deze burcht en zijn paleis. Daarnaast is er theater, een zwaardvechtdemonstratie, muziek, dans en zijn er nog meer verrassingen!

De bezoeken staan voor volgend weekend van 29 tot 31 juli gepland De kaarten voor deze bezoeken kun je op maandagochtend (25 juli) vanaf 9.00 uur reserveren via deze website. Zorg dat je klaarzit, want ze gaan meestal erg hard. Het bezoek is geheel gratis!

Avondbezoek Alcazaba