Uncategorized

Weekend Tips 24 – 26 juni

Hoe kan het ook anders dan dat we de Weekend tips beginnen met San Juan. Een van de grootste en leukste feesten van de zomer! Verder zijn er volop marktjes, een processie en kun je meebrullen met John Travolta en Olivia Newton John! Goed weekend!

San Juan (DO 23)

Vannacht begint officieel de zomer en dat wordt natuurlijk groots gevierd met vuur en feest op het strand. Om 12 uur ´s nachts moet je over het vuur springen en je vervolgens baden in de zee (sommigen zeggen in de derde golf na 12 uur…). Ook kun je briefjes in het vuur gooien met daarop je wensen en zelfs met je slechte eigenschappen. De dromen zouden uitkomen en je slechte eigenschappen verdwijnen. Op alle stranden in Málaga zijn er vuren, barbecues en baadt men zich in zee. Het populairst is verreweg het strand van La Malagueta. Hier vindt al vanaf 21.30 uur een concert plaats met muziek van Da Soul, Danny Romero en de Nederlander Nils van Zandt.

feest san juan weekend tips

Containermarkt Muelle Uno (ELKE DAG)

In de hoek van de Muelle Uno staat deze zomer een containermarkt. En dat klinkt veel minder mooi dan het is. De markt is namelijk erg leuk vormgegeven en je hebt er een keuze uit onder andere kleding, accessoires, speelgoed en lekkernijen. De containermarkt is dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 0.00 uur.

Mercado contenedores muelle uno

Romeria Virgen de las Cañas (ZA 25)

Ik dacht dat we wel zo´n beetje in de zomerstop zaten wat betreft de processies, maar ik heb er toch nog een gevonden. Je moet er wel de wijk voor in, namelijk richting Puerto de la Torre. Eerst vindt er, natuurlijk, een mis plaats, waarna men in Romería naar de feria-feesttent gaat alwaar gratis chocolade en zoetigheden verzorgd worden. Daarna is de fakkelprocessie richting de kapel.

Romeria Virgen de las Cañas

Grease Sing-a-Long (VR 24, ZA 25)

“Oooooh Grease lightniiiiiiiiiing” lekker meebrullen? Dat kan vrijdag en zaterdag in het Theater Alameda waar deze wereldberoemde film verandert in een grote karaoke. Want het is hier allesbehalve de bedoeling dat je stil in je stoel blijft zitten. Je mag dansen en vooral meezingen! Zowel vrijdag als zaterdag is er een voorstelling, beide dagen om 21.30 uur. Kaartjes kosten 13 euro en kun je hier reserveren. Kijk hieronder het filmpje hoe zo´n sing-a-long eraan toegaat!

 

Malagueta4Market (ZO 26)

Deze markt wordt gehouden op de boulevard van de Malagueta. Ideaal dus om even langs te gaan voordat je een duik in zee neemt dus! Veel kleding en accescories, maar ook ecologische groenten en fruit kun je kopen op deze markt. Tussen 10.00 en 20.00 staan de kraampjes tussen het restaurant Antonio Martin en de Club Mediterraneo.

malagueta market+

La Plaza Market (ZO 26)

Ook een markt op de Plaza de la Merced, waar de nadruk vooral op kunst, decoratie en leuke accessoires ligt. Van 11.00 tot 19.00 kun je hier terecht!

la plaza market