Weekendtips

Weekend Tips 29 – 31 juli

De laatste Weekend Tips van juli alweer! Deze week poëzie, heel veel muziek, flamenco, je kunt weer naar de jabega´s kijken en de echte liefhebber kan zelf het podium op!

Poëzie in Museum Rando (DO 28)

Donderdagavond is er weer een poëzie-avond in het Museo Jorge Rando. In de patio van dit museum (in de wijk Molinillo) kun je genieten van gedichten en muziek. De aanvang is om 22.00 uur.

museo jorge rando

Live muziek in Artsenal (VR 29 – ZA 30)

Volop live muziek in de culturele hoek van de Muelle Uno dit weekend! Het begint op donderdag om 21.30 uur met een gitaarconcert van Giovanni Nazzaro. Op vrijdagavond op dezelfde tijd kun je luisteren naar Los Peskis, die muziek van de Beatles én Rock & Roll ten gehore brengen. En op zaterdag is het de beurt aan John Doe. Ook dit concert begint om 21.30 uur.

los peskis artsenal weekend tips

Flamenco in het Automobielmuseum (VR 29)

Met het motto “Wij beginnen vast met de feria” is er op vrijdagavond vanaf 21.00 uur flamenco te zien in het Automobiel Museum. Zanger Miguel Ángel Astorga Anaya wordt begeleid door Paco Fernández Leal en Isa Fuster op gitaar. De deuren gaan om 20.15 uur open. Kaarten koop je hier.

flamenco automobiel museum

Jabega wedstrijd (ZA 30 – ZO 31)

Ik schreef er al eerder over: elke zomer worden er wedstrijden georganiseerd met jabega´s, de traditionele vissersboten. Vrijwel alle traditionele visserswijken en –dorpen zoals bijvoorbeeld El Palo, Pedregalejo, La Cala en La Carihuela hebben hun eigen team. Het is een machtig gezicht om deze zware houten boten op volle kracht door het water te zien gaan! Op zaterdag om 18.00 uur is de Grote Prijs van het district Carretera de Cádiz, aan het strand van Huelin. Op zondag, ook om 18.00 uur, is het de beurt aan Torremolinos.

IMG_20160707_182229

Jazz Concerten

Wist je dat er achter de Kathedraal (Calle Cañon) een hele leuke jazz-bar zit? In deze Clarence Jazz Club worden regelmatig concerten georganiseerd, zo ook dit weekend! Op vrijdag luister je vanaf 22.30 uur naar Billy Preacher en Héctor Trzebuchowski. Op zaterdag vindt een concert van de swing band Brotherhood plaats. Beide concerten kosten 10 euro entree, een eerste copa is bij de prijs inbegrepen. Koop je je kaartje in de voorverkoop dan is het 9 euro. En de allerbeste actie: Als je facebook-fan wordt van de Clarence Jazz Club, is je entree van vrijdag ook op zaterdag geldig! 2 voor de prijs van 1 dus!

Clarence jazz club

Open Mic Artsenal (ZO 1)

Heb je zelf muzikale aspiraties? Dan kun je op zondagavond vanaf 20.00 uur terecht bij Artsenal. Dan mag je namelijk zelf het podium op en je kunsten tonen!

Open Mic Weekend Tips