Uncategorized

Weekend tips 29 april – 1 mei

Heerlijk! Het wordt mooi weer dit weekend en met een tapasroute, boekenmarkt, filmfestival, markt in de haven én een concert hoef je je niet te vervelen. En dan is het maandag voor sommigen van ons, ook nog eens een vrij dag! Veel plezier allemaal!

Boekenmarkt Haven (Vanaf VR 29)

Vanaf vrijdag kun je bij tientallen stands snuffelen tussen de boeken op de 46e boekenmarkt. Winkels uit Málaga maar ook van ver daarbuiten bieden een breed assortiment aan bestsellers, kinderboeken, comics, maar ook antieke boeken, wetenschappelijke publicaties en nog veel meer. Het uitgebreide activiteitenprogramma vind je hier in deze pdf. De Boekenmarkt wordt georganiseerd in de Palmoral de las Sorpresas (het deel van de haven dat de Plaza de la Marina met de Muelle Uno verbindt). Vrijdag kun je terecht van 17.00 tot 21.00, op zaterdag, zondag en maandag van 10.00-15.00 en 16.00-21.00 en overige dagen van 11.00-14.00 en 17.00-21.00.

 

Feria Libro

Filmfestival (t/m ZO 1)

Al sinds afeglopen vrijdag staat Málaga in het teken van het Filmfestival. Dagelijks lopen bekende Spanjaarden over de rode loper richting Theater Cervantes. Zo kwam Mario Casas al voorbij, die de film Toro (gefilmd in Málaga) in première zag gaan en woensdag mocht de bekende zangeres Malú (nichtje van de beroemde Flamencogitarist Paco de Lucia) over de rode loper. Nog tot zondag kun je zelf over de rode loper door Calle Larios of Alcazabilla, of de sterren aanschouwen bij het Theater Cervantes. De complete programmering vind je hier.

Filmfestival

Tapasroute (t/m ZO 1)

Naast het Filmfestival loopt de Tapasroute van Cruzcampo. In 27 verschillende bars krijg je voor € 2,50 een biertje én een op een film geïnspireerde tapa.  Een leuke extra actie is dat je bij elke tapa een ticket krijgt en als je drie tickets uit drie verschilende bars hebt, kun je die omwisselen voor een entree voor het VIP-deck van Cruzcampo. In deze VIP-area kun je de sterren van dichtbij zien, want hij ligt direct aan de rode loper! Proost!

Tapas de cine

Rock in de Corte Inglés (VR 29)

Ondertussen rocken ze op het dakterras van de Corte Inglés elke vrijdagmiddag gewoon lekker verder. Deze vrijdag is de beurt aan “Bud Spencer”. Deze lokale band zal het terras van de Gourmet Experience om 18.00 uur en om 20.00 op de kop zetten.

Rock Corte Ingles

Moederdag (ZO 1)

In Nederland is het pas volgende week, maar in Spanje is het aanstaande zondag al  Moederdag. Dus zet alle Spaanse moeders, schoonmoeders vooral even in het zonnetje!

Moederdag

Dag van de Arbeid (ZO 1 – MA 2)

1 mei is het ook in Spanje de Dag van de Arbeid. Omdat het dit jaar op de zondag valt, wordt dit verplaatst naar 2 mei. Houd er dus rekening mee dat de winkels en sommige restaurants op maandag gesloten zullen zijn!

ZOCO Muelle Uno (ZO 1)

Het belooft mooi weer te worden en wat is er dan leuker dan een wandeling door de haven, waar ook het (bijna) wekelijkse Zoco-marktje georganiseerd wordt. In de Muelle Uno, van 11.00 tot 18.00.

zoco muelle uno