Weekendtips

Weekend tips 3 – 5 juni

Dit weekend beginnen de lang verwachte bezoeken aan de Corralones, kun je tapas eten op grote hoogte, olijfolie proeven en krijgen we bezoek van een wel heel groot schip. Natuurlijk heb ik ook een marktje opgenomen én de processie van de week, al kun je zelfs uit drie verschillende kiezen deze week! Goed weekend!

Grootste Cruiseschip ter wereld (VR 3)

De grootste cruiseboot ter wereld legt vrijdag voor het eerst aan in Málaga! Nu denk je wellicht dat je dat al vaker gehoord hebt en dat kan kloppen, want deze Harmony of the Seas is dan ook bezig aan zijn allereerste reis.  Hij is 33 centimeter langer dan zijn net-iets-kleinere broertje de Oasis of the Seas die vorig jaar enkele keren in Málaga aanmeerde. Deze Harmony of the Seas is zo groot, dat als je hem met zijn kont op de Plaza de la Constitución zou leggen, de voorkant de Alameda Principal zou blokkeren! Er kunnen meer dan 8500 mensen aan boord, wat net zo veel is als dat er in, pak ´m beet, de gemeente Onderbanken wonen. Dit cruiseschip legt vrijdagochtend rond 8 uur aan en vertrekt later die dag om 18.00 uur richting Barcelona.

IMG_0594 (Small)

Corralones Perchel (Vanaf VR 3)

Zoals ieder jaar worden verschillende corralones in de volkswijken Perchel Norte en Trinidad Sur weer opengesteld voor publiek. Maar buiten dat je deze prachtige en kleurrijke patios kunt bewonderen, is er ook een tapasroute uitgezet en worden er concerten georganiseerd. De Corralones zijn tot en met 10 juni dagelijks te bezoeken tussen 11.00-13.00 en 17.00-20.30. De volledige lijst van te bezoeken Corralones vind je hier.

Made in Soho (ZA 4)

Alweer? Jazeker! Heb je vorige week dit marktje, dat in de Calle Tomás Heredia wordt gehouden gemist, dan ga je toch gewoon dit weekend? Op zaterdag kun je tussen 11.00 en 18.00 snuffelen tussen de standjes vol leuke artikelen, vaak afkomstig uit deze kunstenaarswijk.

Made in Soho

Tapasroute dakterrassen (t/m ZO 5)

Een van de leukste tapasroutes van het jaar, is deze route die je langs de mooiste dakterrassen van Málaga voert. Onder andere Batik, de Piscnina Lounge (Hotel Molina Larios) en Chinitas serveren je voor niet meer dan 10 euro drie tapas en 2 flesjes Victoria bier. Eet smakelijk!

Dakterrassen route

Week van de Olijfolie (t/m ZA 4)

Op de Plaza de la Marina wordt voor de liefhebbers van olijfolie een leuk beursje gehouden. In het kader van de week van de olijfolie kun je in de tent die daar is geplaatst verschillende olies proeven, exposities bekijken en lezingen bijwonen. Ook zijn er aparte activiteiten voor kinderen.

Week van de Olijfolie
Foto via www.spaansewinkel.nl, waarvoor dank!

Processies (ZA 4 en ZO 5)

Wil je wel eens een processie zien? Nou, kiest u maar…..! Want dit weekend zijn er maar liefst drie rondgangen door de straten van Málaga. Op zaterdagavond, na de mis van 19.00 uur, houdt de Archicofradía de los Dolores een processie vanuit de San Juan kerk. Op zondagochtend vindt de Corpus processie plaats vanuit de Martires kerk en ook op zondag, vanaf 19.00 uur, vindt de rondgang plaats vanuit de Jezuïeten kerk Sagrado Corazón de Jesus aan de Calle Compañía.

DSC04838 (Small)