Actualiteit

Weekend tips 6 – 8 mei

Het is weer zo´n weekend boordevol leuke activiteiten. Gelukkig zijn de meeste meerdaags en heb je het hele weekend kans om al die leuke dingen te gaan doen! Tip: Ga vooral kijken bij de romeria, Spaanser krijg je het bijna niet! Fijn weekend!

Romeria Rocio (VR 6, ZA 7)

Een van mijn favorieten is ieder jaar weer de Romeria van Rocio. Tijdens Pinksteren komen broederschappen van El Rocío uit heel het land op bedevaart naar Almonte. Dit weekend vertrekken de twee broederschappen van Málaga. Op vrijdag vertrekt de Broederschap van La Caleta na afloop van de mis (18.00 uur in San Juan) via Madre de Dios richting de Victoria Kerk om te eindigen bij La Rosaleda. De Koninklijke Broederschap Málaga vertrekt op zaterdag ochtend na de mis (8.00 uur op de Plaza Don Prudencio) via Trinidad en de Hermanas de la Cruz (Plaza Arriola) richting La Victoria. Een stoet vol met huifkarren, paarden, dames in Flamencokleding en natuurlijk de door ossen getrokken kar met daarop de Maagd. Een spektakel!

romeria (Small)

Concert Gourmet Experience (VR 6, ZA 7)

Het is maar goed dat het concert van de Hermanas Sister in de Corte Ingles op het dakterras gegeven wordt, anders zou het dak eraf gaan! Dit is namelijk echt een goede dosis rock. Op zaterdag om 18.00 en om 20.00 uur is er een concert.
Op vrijdagavond kun je luisteren naar het Enrique Oliver Kwartet, ook zij geven om 18.00 en 20.00 uur een concert.

Corte Ingles

Processie Virgen de la Divina Pastora (ZA 7)

Een processie zien? Dat kan op zaterdagavond. Door de wijk Capuchinos gaat dan namelijk de Virgen de la Divina Pastora. Het vertrek is om 18.30 uur uit de kerk aan de Plaza de Capuchino en terugkomst bij de kerk is rond 23.15 uur.

Boekenmarkt (VR 6 – ZO 8)

Op de Palmeral de las Sorpresas (tussen de Plaza de la Marina en de Muelle Uno) staat ook dit weekend nog de Boekenmarkt. Op vrijdag kun je rondsnuffelen tussen de boeken van 17.00 tot 21.00 en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 15.00 en van 16.00 tot 21.00.Het uitgebreide programma met boekpresentaties, tekenen van boeken, muziek, workshops etc. vind je in deze pdf.

Feria Libro

Malaga Gastronomy Festival (VR 6 – ZO 8)

Dit weekend is de Plaza de la Marina bezet door het Málaga Gastronomy Festival. Een plein vol met standjes met één centraal thema: de gastronomie van Málaga! Ik kan bijna niets leukers (of beter gezegd lekkerders) bedenken! Met een leuk programma vol masterclasses, concerten en natuurlijk proeverijen is dit wat mij betreft the place to eat dit weekend! Kijk hier voor het volledige programma.

malaga gastronomy festival

Rondleiding Park van Málaga (ZA 7 – ZO 8)

Dit weekend worden er, in verband met de Week van het Vrijwilligerswerk, rondleidingen gegeven door het Park van Málaga. Op zaterdag en zondag kom je vanaf 11.00 uur alles te weten over dit park uit het einde van de 19e eeuw. Inschrijven kan door te bellen naar 952291570.

Rondleiding Park

Week van het Vrijwilligerswerk (VR 6 – ZO 8)

De week van het Vrijwilligerswerk duurt weliswaar maar een weekend, maar is daardoor niet minder interessant! Op de Paseo del Parque kom je alles te weten over de verschillende organisaties in Málaga die zich bezig houden met vrijwilligerswerk. Wil je je zelf inzetten voor één van de projecten in Málaga? Dan is dit de kans om je te oriënteren! Vrijdag en zaterdag kun je terecht van 11.00 tot 14.00 en van 18.00 tot 21.00 en op zondag van 11.00 tot 14.00.

Semana Participacion