Weekendtips

Weekend Tips 8 – 10 juli

Ook al is het inmiddels op en top zomer, in Málaga zit men niet stil! Er is weer een hele rij evenementen en activiteiten om uit te kiezen dit weekend!

Mamma Mia (vanaf DO 7)

Vanaf donderdagavond wordt in het Teatro Cervantes meer dan drie weken lang de musical Mama Mia gespeeld. Al bijna tweeëneenhalf miljoen mensen zagen de voorstelling, die natuurlijk in het teken staat van de nummers van het legendarische kwartet Abba. Er zijn dagelijks voorstellingen, er zijn kaarten beschikbaar vanaf 20 euro. Reserveren doe je hier.

Mamma Mia Malaga

Avondbezoek Cementerio Ingles (VR 8)

De Engelse begraafplaats stelt haar deuren op vrijdagavond weer open voor een speciaal bezoek. Bij kaarslicht word je over de begraafplaats rondgeleid en krijg je de geschiedenis van het Cementerio Inglés te horen, net als de verhalen van de mensen die er begraven liggen. Er zijn rondleidingen om 21.00, 22.00 en 23.00 uur. Deelname kost 5 euro. Je kunt reserveren door een mailtje te sturen naar gestioncultural@cementerioinglesmalaga.org of te bellen naar 952 22 35 52 (tussen 10:00 en 14:00).

Cementerio ingles

Liga jabegas El Palo (ZA 9)

De jabega is een typische vissersboot uit de regio Málaga. Hij wordt gebouwd naar het voorbeeld van de Fenisische boten, zoals die gebruikt werden toen zij naar Málaga kwamen. Daarom zie je ook het oog op de voorkant van iedere boot, dat de Feniciërs erop schilderden om bescherming te vragen aan de Egyptische God Horus. Met de boten wordt iedere zomer een roeicompetitie gehouden. Het is een indrukwekkend gezicht deze grote en zware boten (ze wegen wel duizend kilo) door het water te zien gaan. Zaterdag om 12 uur staat de race van El Palo op het programma. Te zien vanaf het strand van El Palo, vanaf 12 uur.

IMG_20160707_182229

Gratis naar het museum (VR 8 – ZA 10)

De tijdelijke expositie Sota de Diamantes is dit weekend voor het laatst te zien in het Russisch Museum. Daarom biedt het museum je van vrijdag tot en met zondag gratis entree. Bovendien worden er op zaterdag en zondag rondleidingen langs deze werken aangeboden die duren van 12.30 tot 14.00 uur.

Museo Ruso Malaga weekend tips

Concert Gemeente Band

De concerten van deze band zijn vaak heel aardig en vooral in de zomer, als ze niet zoals de rest van het jaar op de Plaza de las Flores gehouden worden, maar in het Recinto Musical Eduardo Ocón. Nu is de kans klein dat je daarvan gehoord hebt, maar wellicht gaat er een belletje rinkelen als ik vertel dat het dat openlucht theater is aan de Paseo del Parque, ongeveer tegenover het Gemeentehuis. En deze week belooft het een leuk concert te worden, want er worden nummers geïnterpreteerd van onder andere Elvis, Michael Jackson en Tom Jones! Die eerste twee zul je waarschijnlijk nooit meer live zien, maar die laatste kun je op 1 augustus in Marbella ook in het echt gaan bewonderen.

Banda Municipal Weekend tips

Marktjes en muziek in de Muelle Uno

De gehele zomer staat in de hoek van de Muelle Uno de leuke Mercado de Contenedores. En dat is een stuk aantrekkelijker dan dat het klinkt! Dagelijks van 12.00 tot 0.00 uur kun je er terecht.

Op zondag van 18.00 tot 0.00 wordt dat aangevuld met het Zoco-martkje, dat langs het winkelgedeelte van de Muelle Uno staat. Ook daar allerlei verschillende kraampjes met eten, kleding, decoratie en accessoires.

Op vrijdagavond is er in het Artsenal (de artistieke hoek onderin) een Jazz-concert onder leiding van Blanca Barranco.

Mercado contenedores muelle uno