Weekendtips

Weekendtips 1 – 3 april

Na twee weekenden die overliepen van de wierook, puntmutsen en tronen laten we de Semana Santa achter ons en gaan we langzaam maar zeker richting zomer! Het is weer langer licht en beetje bij beetje stijgen de temperaturen en ook de evenementenkalender begint voller en voller te raken. Zo ook dit weekend waarin we concerten, marktjes, een beurs én een gratis bezoek aan de Botanische Tuin op het programma hebben staan!

Natura Malaga (VR 1 – ZO 3)

Een grote beurs over een gezonde en verantwoorde levensstijl, die vind je dit weekend in het Palacio de Ferias van Málaga. Meer dan 100 stands met informatie over gezonde voeding, sporten, diëtiek, biologisch en ecologisch groente verbouwen en nog veel meer. Natuurlijk zijn er de nodig eworkshops, bijvoorbeeld over yoga en zelfs aan de kleintjes is gedacht. Zij kunnen o.a. workshops volgen over hoe ze zelf een moestuin aan kunnen leggen. Deze beurs is te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 20.30h en op zondag van 11.00 tot 19.30h. De entree kost 3 euro per dag of 6 euro voor toegang op alle drie de dagen. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Natura Malaga

Jazz concert Corte Inglés (VR 1)

Na de succesvolle Flamenco-jazz concerten gaan de optredens op het dakterras van de Corte Inglés gewoon door. Vrijdag is het de beurt aan Salvador Sobral. Deze jonge jazz-muzikant werd ooit zevende in de Portugese versie van Idols, maar timmert sindsdien serieus aan de weg. Hij zal nummers ten gehore brengen van zijn nieuwste album “Excuse Me”. Het concert begint om 18.00 in de in de Gourmet Experience en is gratis toegankelijk.

salvador sobral

Made in Soho (ZA 2)

Het is weer de eerste zaterdag van de maand en dus kunnen we weer gaan genieten van een van een van de origineelste marktjes van Málaga: die van Soho. Producten die vrijwel allemaal uit de wijk afkomstig zijn, zoals sieraden, mode, kunst en nog veel meer, vind je er allemaal! De markt is te bezoeken van 10.00 tot 15.00 uur in de Calle Tomas Heredia in de wijk Soho.

Made in Soho

Concert San Juan (ZA 2)

Het koor Madrigal75 is een van de bekendste koren uit Ierland en kreeg verschillende prijzen. Onder leiding van James Taylor geven ze zaterdag een concert van kerkelijke muziekstukken in de San Juan kerk (Calle San Juan). Het concert begint om 18.00 uur en is gratis toegankelijk.

Concert San Juan

Jardin Botanico (ZO 3)

Nieuw! Na de verschillende musea en monumenten van Málaga als het Alcazaba, de Kathedraal en het Picasso Museum zal nu ook de Jardín Botanico op de zondagmiddag gratis toegang bieden. Deze historische Botanische Tuin “La Concepción” werd in 1855 gesticht en was zo belangrijk dat het aquaduct van San Telmo er zelfs voor omgeleid werd. De laatste vier uur van de zondag hoef je geen toegang te betalen. Tot en met september betekent dat dat je hier tussen 15.30 en 19.30 uur gebruik van kunt maken!

 

DSC02937 (Small)

Rastro Cultural La Termica (ZO 3)

Dit gebouw dat uit het begin van de 20e eeuw stamt, worden veel culturele evenementen en cursussen gehouden. En natuurlijk mag ook een markt niet op de agenda ontbreken! Deze is ingestoken als een wat alternatief en vintage marktje. Op zoek naar mooie langspeelplaten of een mooi antiek meubel. Dan moet je hier zijn! In de tuin van La Termica van 10.00 tot 15.00 uur.

Rastro cultural

Fijn weekend gewenst!

Sander