Actualiteit

Weekendtips 1 tot 3 januari

In verband met Oud&Nieuw doen we de weekendtips een dagje eerder deze week. Nadat we morgen natuurlijk allemaal 12 druiven gegeten hebben, staat na de (voor velen vrije) 1e januari meteen het weekend voor de deur! En na dit weekend moeten we weer elf maanden wachten totdat Málaga weer in kerstsferen gebracht wordt, dus geniet er nog even van!

Verboden bezoek (ZA 2)

Ik ben fan van het Automobiel Museum, mede omdat ze altijd weer leuke extra dingen weten te verzinnen. Ook deze keer! Moet je normaal netjes achter het koord blijven in het museum, mag je tijdens deze rondleiding om de auto´s heen lopen en kun je hem dus van alle kanten zien! Start is om 12.30 uur. Met dank aan Pierre voor de tip!

verboden bezoek museum automobiel

Nieuwjaarsconcert Teatro Cervantes (ZA 2)

Walsend het nieuwe jaar vieren kan zaterdag, als het Strauss Festival Orkest een nieuwjaarsconcert geeft in het Teatro Cervantes. Meer dan 5 miljoen mensen zagen al de concerten van dit orkest, dat ondersteund wordt door het Strauss Dans Ensemble. De kaarten koop je hier.

strauss concert teatro cervantes

 

Concerten Plaza de la Constitucón (ZA 2 en ZO 3)

Op het podium op de Plaza de la Constitución gaan nog steeds door. Dit weekend is het de beurt aan:

Zaterdag 2 januari:
19.00h Koor Trébol de Agua
20.00h Gym Victory

Zondag 3 januari:
19.00h Zambomba voor kinderen

koor trebol de agua

Made in SOHO (ZA 2, MA 4)

In verband met de Reyes-inkopen is er markt in Soho. Twee keer zelfs! Op zaterdag en maandag vind je de allerleukste hebbedingen uit de wijk op de markt in de straten Tómas Heredia en Casas de Campo. Beide dagen van 11.00 tot 22.00 uur.

made in soho

Concerten Muelle Uno (ZA 2 en ZO 3)

Ook op de Plaza de la Nieve kun je naar een concert. Op zaterdag speelt het Jazz Steps Trio en op zondag het Brox y Galiano Duo. Beide dagen zijn er optredens om 18.00 en 19.30 uur.

concerten muelle uno

Gratis naar het Russisch Museum (ZO 3)

Het is nog altijd kerst in het Russisch Museum. Daarom is zondag de entree de gehele dag gratis. Daarnaast kun je deelnemen aan de workshop “Kerst met de familie” op zaterdag en zondag om 11.30 uur. Op zaterdag om 20.00 uur geeft de Big Band van het Conservatorium van Málaga een jazzy kerstconcert.

big band conservatorium

Kerst in de Botanische Tuin (ZO 3)

Ook de Jardín Botánico is nog in kerstsfeer en daarom worden er voor de hele familie activiteiten georganiseerd. De toegang kost € 5,20, onder de 16 jaar betaal je € 3,20.

kerst in de botanische tuin

Mima (t/m VR 04-01)

Speciaal voor de kinderen: wil je iets leuks doen dit weekend? Dan kun je naar het beurspaleis. Dat is geen echt paleis, maar het is er toch heel leuk! Je kunt er springen op trampolines, rijden op een skelter en zelfs schaatsen! Ook is er natuurlijk een ballenbak en er zijn nog 60 andere dingen te doen! Vraag een tientje aan je papa of mama, dan betaal je 5 euro om naar binnen te kunnen en heb je er nog 5 over voor een cola cao, churros en een ijsje. Je papa en/of mama mag zelf voor 6 euro naar binnen.

mima malaga

Koopzondag (ZO 3)

De inkopen voor Drie Koningen kun je ook nog op zondag doen, want de winkels in het centrum, in de Muelle Uno, in de winkelcentra Larios en Vialia (Maria Zambrano) én de Corte Ingles helpen je graag.

En dan dit:

Je weet natuurlijk inmiddels wel dat er 67 kerststallen in Málaga te bezichtigen zijn, dat je (nog tot 4 januari) dagelijks tot 22.00 uur op de kerstmarkt op de Paseo del Parque je inkopen kunt doen en dat die leuke lampjes op de Calle Larios elke dag van 18.30 tot 02.00 uur branden. Maar wist je ook dat je zaterdag én zondag de hele dag gratis naar binnen mag in de Kathedraal én in het Alcazaba?

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling, een goed weekend en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Sander