Actualiteit

Weekendtips 11-13 december

Weer een bomvol weekend met processies, Disney, marktjes en nog veel meer. Ik heb het zoals elke week weer voor jullie verzameld in de Weekendtips! Wil je ze elke week automatisch in je tijdlijn krijgen, klik dan even of vind-ik-leuk of volg Dit is Málaga op Twitter!

Overbrenging El Rico (ZA)

De Santiago kerk wordt gerenoveerd en daarom worden El Rico en de bijbehorende Maagd overgebracht naar de San Julian kerk. In een soort kleine processie gaan ze door de straten op weg naar hun tijdelijke adres. De route is (nog) niet bekend gemaakt, maar ga maar gewoon op het geluid van de trom af. Begin is om 12.00 uur bij de eerder genoemde Santiago kerk (Calle Granada).

El Rico processie Malaga

Rondleiding San Miguel (ZA)

Voor de snelle beslissers: er zijn nog een paar laatste plekken voor de gratis rondleiding over de begraafplaats van San Miguel. De rondleiding begint om 11.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Reserveren doe je hier.

Begraafplaats san Miguel Malaga

Disney Concert (ZA)

Voor de kleintjes is er vandaag in het Automobiel Museum een leuke activiteit: ze kunnen luisteren naar een heus concert van Disney muziek door het Biznaga Brass Quintet. En terwijl de kleintjes naar klassiekers als de Circle of Life luisteren, kunnen de odueren zich vergapen aan alle prachtige auto´s. Aanvang is om 12.30 uur, tickets afhalen aan de receptie.

Concert Disney Museum automobiel

Levende geschiedenis Teodoro Reding (ZA)

De Asosiación Teodoro Reding heeft zich al doel gesteld geld in te zamelen voor een standbeeld voor deze oud-gouverneur van Málaga. Tijdens deze activiteit in de straten van de wijk Cruz de Humilladero worden voorstellingen en demonstraties gegeven door deze stichting. Van 11.00 tot 14.00h en van 17.00 tot 20.00h vind je ze in de Calle Alfambra en de Calle Alberche.

Teodoro Reding Malaga

Overbrenging Sentencia (ZO)

Er staan nog meer beelden in de Santiagokerk die ook tijdelijk elders ondergebracht worden. Die van de broederschap Sentencia (Cristo de la Sentencia en de Virgen del Rosario) worden daarom op zondag in een kleine processie naar de San Juan kerk gebracht. De route zal zijn: Granada – Méndez Núñez –Uncibay – Méndez Núñez – Comedias – Nosquera – Arco de la Cabeza – Pozos Dulces – Compañía – Fajardo – Cisneros – Fernán González – Calderón de la Barca – San Juan. Vertrek bij de kerk is om 13.00h, de aankomst ongeveer anderhalf uur later.

Cristo Sentencia Malaga

Culturele markt La Termica (ZO)

Ook in La Termica wordt dit weekend een markt gehouden, en wel een culturele gemengd met wat vintage. Dus je vindt er o.a. boeken, foto´s, casettes en vinyl. Je kunt terecht in de tuinen van La Termica tussen 10.00 en 15.00h.

RASTRO_WEB_03

Kerst

Kerst komt langzaam dichterbij en ook daarvoor dus verschillende activiteiten:
• De kerstmarkt op de Paseo del Parque is dagelijks geopend tot 22.00h.
• De kerstverlichting van Calle Larios is dagelijks te bewonderen van 18.30 tot 02.00h
• In heel Málaga kun je nog kerststallen bekijken. Ook bij de kathedraal bijvoorbeeld waar je elke dag van 10.00 tot 14.00h en van 17.00 tot 20.00h welkom bent. De ingang is aan de Plaza del Obispo. Voor de overige 66 kerstallen kijk je hier.
• In de Muelle Uno vind je twee marktjes (Ultramar en Zoco) en kun je ook nog eens bij de Kerstman op bezoek op de Plaza de la Nieve. Je kunt zijn handje gaan schudden op vrijdag van 17.00 tot 20.00 en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 14.30 en van 17.00 tot 20.00h.

20151209_171409

Ik wens jullie een heerlijk weekend toe!

Sander Klomp

2 thoughts on “Weekendtips 11-13 december

  1. Leuk weer, Sander. Er is toch echt altijd wat te doen in Málaga.

Comments are closed.