Weekendtips

Weekendtips 11-13 maart

De Semana Santa staat voor de deur en daar kun je dit weekend al van alles van meekrijgen! Maar er is ook muziek, rondleidingen en, hoe kan het ook anders, eten!

Semana Santa rondleiding (ZA 12)

Op zaterdag heb ik een rondleiding gepland staan met als thema de Semana Santa van Málaga. Door annuleringen heb ik onverwacht nog vier plekjes vrij. De rondleiding begint om 11.00 uur. Meer info? Kijk dan hier! Inschrijven doe je door me via dit formulier een berichtje te sturen.

DSC00302 (Small)

 

Traslados (VR 11-ZO 13)

Tijdens een traslado worden de beelden van een broederschap overgebracht van de kerk naar het broederschapshuis. Daar worden ze op de troon gezet en klaargemaakt voor de Semana Santa. Omdat de Semana Santa volgende week begint, zijn er dit weekend vele traslados gepland.

Op vrijdag zijn er maar liefst vijf, de interessantste is die van Estudiantes, die vanuit de San Agustin kerk (naast het Picasso Museum) naar hun Casa Hermandad gaan (tegenover het Romeins Theater). Begin is om 22.00 uur, einde om 0.00 uur.

Op zaterdag staat alleen Cena gepland, die van de Martires kerk naar hun broederschapshuis gaan. Start om 11.45 uur, aankomst om 14.00 uur.

De zondag voor de Semana Santa staat bekend als de Domingo de traslados (zondag van de traslados). Er zijn er namelijk maar liefst zeven! Gitanos is de mooiste, vertrek om 17.30 uur bij de San Juan kerk, aankomst om 19.00 uur bij de Casa Hermandad naast de Mercado de la Merced.

Wil je meer weten over de Semana Santa van Málaga? In onze gids vind je alles wat je moet weten om de Goede Week van Málaga te begrijpen en te beleven! Download hem hier!

3D-Cover-Semana-Santa-Gids

Rondleiding Cementerio San Miguel (ZA 12)

De begraafplaats San Miguel is enig in zijn soort. Bekende archictecten bouwden er graftombes en er liggen bekende én onbekende Malagueños begraven. Wil je weten wie dat waren? Dan kun je mee op de rondleiding over de begraafplaats op zaterdag om 11 uur. De rondleiding is gratis en duur ongeveer anderhalf uur. Je dient je vooraf in te schrijven via deze link.

DSC06356 2

Jazz en Flamenco op het dakterras (VR 11-ZA 12)

Ook dit weekend kun je weer terecht op het dakterras van de Corte Inglés om een live Jazz-met-een-vleugje-flamenco-concert te zien en horen. De beurt is op vrijdag aan het Sabrina Romero sextet en op zaterdag kun je luisteren naar José María met het Petaca Trio. De concerten beginnen beide dagen om 17.oo uur.

jazz corte ingles

Tapasroute (t/m ZO 13)

Of het nog lukt om alle tapas voor aanstaande zondag te proeven, betwijfel ik, want het zijn maar liefst zeventig kleine gerechtjes die je kunt proberen bij verschillende bars en restaurants in Málaga. Klik hier om de deelnemende restaurants te zien en om te stemmen op jouw favoriet!

ruta de tapa dit is malaga

 

Mercado de quesos (ZA 12)

Op de Plaza de la Marina kun je zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur verschillende soorten kaas proeven en kopen. Geit-, schaap- en koemelkkaas én alle mogelijke combinaties zul je vinden op dit marktje waar ambachtelijke kazen uit de provincie Málaga worden aangeboden. Smakelijk!

Mercado de queso Dit is Málaga

 

De komende twee weekends is het Semana Santa in Málaga en daarom neem ik even weekendtipvakantie. De stad ligt immers overhoop door alle processies en ik wellicht ook…! Op 31 maart zijn de weekendtips er weer. Uiteraard zorgen we ervoor dat je niets hoeft te missen van de Semana Santa met uitgebreide verslagen op www.ditismalaga.nl!

Fijn weekend en veel plezier met de Semana Santa!

Sander