Weekendtips

Weekendtips 12 – 14 februari

Zo véél te doen en zo gevarieerd, er is echt niemand die zich hoeft te vervelen dit weekend!

Bezoek een vliegdekschip (VR 12)

Donderdag en vrijdag ligt er een vliegdekschip in de haven en jij mag aan boord! Hoe gaaf is dat? Op donderdag van 16.00 tot 19.00 en vrijdag van 10.00 tot 13.00 kun je een bezoekje brengen aan deze Juan Carlos I.

juan carlos I

Foto: laopiniondemurcia.es

Processie Agrupación de Cofradías (VR 12)

De Semana Santa komt steeds dichterbij en dus komen de processies weer op gang! Vrijdagavond is er een bijzondere, want dan gaat de Cristo de la Sangre naar de Kathedraal, alwaar de Via Crucis gebeden zal worden. De start is om 19.15 bij de Iglesia de San Julian, aankomst bij de Kathedraal om 20.30 uur. Vertrek bij de Katedraal is om 21.30 uur, waarna de troon tichting de kerk van San Felipe Neri gaat. Maar eh, Sander, we hebben bijna elke week wel een processie. Wat is er zo bijzonder? Nou, dat Sander de troon draagt natuurlijk!

via crucis sangre

Sterrenkijken (VR 12)

Vrijdagavond kun je sterrenkijken in het “Centro de Ciencia Principia”, dat naast voetbalstadion La Rosaleda ligt. In de grote zaal wordt de sterrenhemel geprojecteerd en wordt uitleg gegeven over de verschillende hemellichamen die te zien zijn. Entree is gratis, maar je moet wel verplicht reserveren. Daarvoor bel je naar 952 07 04 81. Zorg dat je je paspoortnummer of NIE bij de hand hebt.

4

Koken met sterren (ZA 13)

De nieuwe Culturele Aula van de Mercado de la Merced wordt zaterdag officieel geopend en dat gebeurt met een Master Class koken door sterrenkok Diego Gallegos. Hij zal enkele gerechten en bereidingen uitleggen die op de kaart staan van zijn stand in Arequipa in diezelfde Mercado. Het is geheel gratis en begint om 14.00 uur in de Aula.
En ben je toch in de Mercado de la Merced? POF heeft een leuke actie met poffertjes met een glaasje zoete wijn van de Antigua Casa de Guardia (je weet wel, die leuke bodega)! Zoet met zoet, een prima combinatie lijkt me!

master class mercado mercedpof

 Rondleiding begraafplaats San Miguel (ZA 13)

Weet jij welke bijzondere en bekende Malegueños er allemaal op het cementerio de San Miguel begraven liggen? Je kunt erachter komen tijdens een rondleiding op zaterdagochtend die om 11 uur begint. Deelname is gratis, je dient je wel in te schrijven via deze link.

DSC06356 2

Fakkel processie (ZA 13)

Zonder jullie een overdosis aan processies te willen geven, wil ik deze toch graag genoemd hebben. Zaterdagavond gaat deze processie namelijk vanaf de Victoriakerk naar de kapel op de Monte Calvario en dat is altijd erg bijzonder! Waarom? Omdat het bospad naar die kapel alleen verlicht wordt door de fakkels en kaarsen die de deelnemers met zich meedragen. Onderweg worden de 14 staties van de kruisweg gebeden.

via crucis antorchas

Foto: www.azulyplata.net

Holi Run (ZO 14)

Voor de eerste keer in Málaga: de Holi Run! 5 kilometer rennen, joggen, wandelen of huppelen, het mag allemaal tijdens deze race. Er zijn namelijk geen winnaars of verliezers, het gaat om de lol! Onderweg wordt je verschillende keren met kleurpoeders bestrooid, waardoor je gegarandeerd gekleurd aan de finish komt! Je kunt je hier nog steeds opgeven. De start is om 11 uur bij het Sportpaleis Martin Carpena.

holi run

En dit is er ook nog te doen!

Het is zondag Valentijnsdag en dus zullen de restaurants vol zitten! Veel restaurants hebben uiteraard een speciaal menu. Wil je jouw (geheime) liefde in het zonnetje zetten, vergeet dan niet om bijtijds een tafel in jouw favoriete restaurant (of beter nog, dat van je grote liefde) te reserveren!

san valentin

We zouden het bijna vergeten, maar dit is het allerlaatste weekend van het Theater Festival. In het Cervantes Theater is het lachen geblazen met de heren van Tricicle met hun voorstelling Bits. Voor de rest van het programma kijk je hier.

En natuurlijk, de allerlaatste en allerbeste koopjes vliegen nu de winkel uit, tijdens de laatste weken van de uitverkoop. En je weet het waarschijnlijk inmiddels, bij een groot aantal inkels krijg je een bon voor twee gratis consumpties bij je aankoop!

Ik wens jullie allemaal veel plezier en een heel fijn weekend!

Sander

One thought on “Weekendtips 12 – 14 februari

  1. Hoi Sander, heel veel sterkte (en genoegen?) bij het dragen van de troon! Als daar foto’s of een video van komt willen wij die heel graag zien. Hartelijke groeten van ons beiden ook aan Maria!

Comments are closed.