Weekendtips

Weekendtips 15-17 januari

Het is een rustig weekend, maar dat wil geenszins zeggen dat je je hoeft te vervelen! De voetjes van de vloer op de ritmes van een Nederlandse DJ, dat kan gewoon in Málaga dit weekend! Maar er is ook theater, een rondleiding en je kunt oude auto´s zien én horen!

Theater Festival (VR 15 – ZO 17)

Vorige week begon dit festival, maar het duurt nog even! Nog tot 14 februari heb je volop kansen om de leukste voorstellingen te zien! Dit weekend kun je onder andere ´Medea´ en de musical ´De mooie Sneeuwwitje´ zien. Voor het volledige programma klik je hier.

Theater Festival Malaga

DJ Maestro (ZA 16 – ZO 17)

Wie deze DJ kent, zal wellicht verbaasd zijn dat hij in Málaga komt draaien. Zo vaak komt het immers niet voor dat er zo´n bekende DJ naar de stad komt. Toch is het Skyfly Spain gelukt hem naar Málaga te krijgen!

DJ Maestro is een Nederlandse DJ (hij werd geboren als Martijn Barkhuis), die meer dan 1 miljoen platen heeft verkocht. Hij draait jazz, soul en funk, met een sausje van lounge- en housebeats en zorgt daarmee wereldwijd voor gevulde dansvloeren! En nu dus ook in Málaga! DJ Maestro treedt op zaterdagavond vanaf 20.00 uur op in de Mercado de la Merced en de entree is gratis!

Mocht je zaterdagavond niet kunnen, niet getreurd, want je hebt nog een kans! Op zondag vanaf 14.00 uur is DJ Maestro te zien tijdens een New York Brunch in het altijd gezellige Nuevo & Sur in Alhaurín el Grande. Voor deze brunch dien je te reserveren, vanaf 16.00 uur kun je ook zonder reservering terecht voor een drankje en lekkere muziek.

Klik hier om alvast een voorproefje te horen!

DJ Maestro Merced

Rondleiding Begraafplaats

Er zijn mensen die begraafplaatsen enorm interessant vinden om de vele verhalen die ze herbergen en er zijn mensen die liever gewoon niet in de buurt komen van een kerkhof. Ik behoor normaal gesproken tot de tweede categorie, maar als het om de begraafplaats van San Miguel gaat, merk ik dat ik stiekem toch ook wel iets van die eerste groep in me heb!

Deze zaterdag wordt er wederom een gratis rondleiding gehouden, tijdens welke de verhalen van de hier begraven Malagueños uit de doeken gedaan worden. De rondleiding begint om 11 uur en duurt ongeveer anderhalf. Je dient je vooraf hier in te schrijven. Mocht je zaterdag niet kunnen, dan kun je ook al reserveren voor de volgende rondleiding, die op 13 februari wordt gehouden.

DSC06356 2

Start de motoren in het Automobiel Museum

Dit vind ik echt een top-tip! Misschien ben je wel eens in het Automobiel Museum geweest en dacht je toen, net als ik, wat zonde dat je niet kunt horen hoe ze klinken… Dat kan dus wel!

Zondag om 12.30 uur kun je een rondje lopen met een gids, die vervolgens enkele auto´s start. Dan kun je eindelijk horen hoe die Cadillac, Jackson of Mercedes nou klinkt! Deze korte rondleiding is gratis bij aankoop van je normale entree en begint om 12.30 uur. En nog een prettige bijkomstigheid: deze activiteit wordt elke zondag gehouden!

jackson automobiel museum

Een heel fijn weekend allemaal!

Sander