Actualiteit

Weekendtips 18-20 december

Bijna niet bij te houden was het, alle activiteiten die voor dit weekend in Málaga gepland staan! Veel staat in het teken van kerst, maar er zijn ook martkjes en zelfs vliegende motoren! Je vindt het zoals elke week weer hier in de Weekendtips! Wil je ze elke week automatisch in je tijdlijn krijgen, klik dan even of vind-ik-leuk of volg Dit is Málaga op Twitter!

Kerstconcert (VR 18)

Wie nog moet oefenen om tijdens de kerstdagen met familie en/of vrienden de typisch spaanse kerstliedjes over ´vissen in de rivier´of het ´ezeltje dat richting Betlehem gaat´ te kunnen zingen, kan vrijdagavond gaan oefenen. In de Iglesia de Madres Mercedarias vindt namelijk een concert plaats van deze ´Villancicos´. Het begint om 19.00 uur aan de C/Cruz del Molinillo.

[themify_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=3oxdXV7eA3Q” width=”600px” ]

Motorenspektakel (ZA 19)

Zaterdag hangen de mannen achterstevoren op hun motor, rijdens de auto´s op twee wielen en springen de quads over auto´s heen. Dit als de mensen van Freestyle Motor zaterdag vanaf 18.30h hun kunsten tonen in het stadion Martin Carpena. Toegang kost 20 euro, kinderen van 4 tot 12 mogen voor 15 euro naar binnen. De voorverkoopadressen vind je hier.

moto espectaculo malaga

Verdiales (ZA 19)

Als er in Málaga een feestje gevierd wordt, dan mogen de Verdiales natuurlijk niet ontbreken. Verschillende groepen komen op zaterdag vanaf 13.00h samen op de Paseo del Parque bij, uiteraard zou ik haast zeggen, het standbeeld van de feestvierder (ja, dat bestaat echt).

[themify_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=7SnLqGfPpdo” ]

Museo Ruso (ZA 19, ZO 20)

Op zaterdag kun je naar een concert in het Russisch Museum en wel naar een remake van ´De Notenkraker´ door het Cuarteto Kuásar. Wat is er dan zoals geremaked? De schrijfster María Eloy-García doorspekt de muziek met eigen teksten gebaseerd op het verhaal ´De Notenkraker en de Muizenkoning´. De aanvang is om 20.00h en de entree is gratis. Het is wel het beste van tevoren even langs te gaan bij het museum om kaarten op te halen.
Op zondag is er van 11.30 tot 13.30 een workshop met de naam ´La ciudad soñada´, die je probeert de stad met andere ogen te bekijken. Deelname is kostenloos, net als de toegang van het museum, want zondag is die in het Russisch Museum de gehele dag gratis!

notenkraker in museo ruso

Markt in de Malagueta (ZO 20)

Je moet nog kerstinkopen doen? Dan is het een goed idee om zondag even over de markt in la Malagueta te struinen. Van babykleding tot ecologische groente en van cactussen tot kerstdecoratie; hier vind je het. De markt is van 10.00 tot 18.00 te vinden aan de Paseo tussen restaurant El Tres en de Club Mediterraneo.

malagueta

Pastorales op de Plaza (ZO 20)

De zambomba en de tamboerijn worden weer van zolder gehaald, want die zijn onmisbaar bij het zingen van de pastorales. Ook deze muziek is zeer typisch voor de Spaanse kersttijd en zondag kun je die vanaf 20.00h zien op de Plaza de la Constitución. Benieuwd naar hoe zo´n pastoral klinkt? Kijk dan eens hier onder. En weet je niet wat de zambomba is? Dan kijk je hier!

[themify_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=7a-9seMeJJE” width=”600px”]

Jardin Botanico (ZO 20)

Ook de Botanische Tuin is in kerstsfeer gebracht. Zondag worden er workshops, spelletjes voor de kinderen en andere activiteiten georganiseerd voor de hele familie. De prijs om hieraan deel te nemen is 8 euro p.p., kinderen tot 16 jaar betalen 6 euro. Voor families bestaat er een familiepakket van 25 euro (2 volwassenen en 2 kinderen). Vooraf reserveren via telefoonnummer 951 926 180.

kerst in de botanische tuin

Koopzondag (ZO 20)

Uiteraard zijn op zondag alle winkels in het centrum en de Muelle Uno geopend.

Kerstconcert van de Gemeente Band (ZO 20)

In de Iglesia de San Juan houdt de Gemeente Band haar jaarlijkse Kerstconcert. Met klassieke kerstnummers, filmmuziek, onmisbare hits (met mijn favoriet van de Jackson 5: I saw mommy kissing santaclaus), aangevuld met de onvermijdelijke Villancicos die je vloeiend meezingt omdat je die op vrijdag al geoefend hebt! Aanvang is om 19.30h en toegang gratis.

concert gemeente band

Uiteraard kun je ook de volgende dingen nog zien:
• In Calle Larios is de kerstverlichting dagelijks aan van 18.30 tot 02.00h.
• In de Muelle Uno is dagelijks het marktje Ultramar. Op de Plaza de la Nieve komt ook de kerstman op bezoek vrijdag van 17.00 tot 20.00 en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 14.30 en van 17.00 tot 20.00h.
• 67 kerststallen kun je bezichtigen in Málaga. Klik hier als je wilt weten waar en wanneer je ze kunt bezoeken.
• Je kunt dagelijks tot 02.00h terecht op de kerstmarkt op de Paseo del Parque.

muelle uno plaza de la nieve

One thought on “Weekendtips 18-20 december

Comments are closed.