Weekendtips

Weekendtips 19 – 21 februari

Deze week een klein uitstapje naar Alhaurín de la Torre voor de weekendtips, want topniveau wielrennen krijgen we niet elk weekend voorgeschoteld! Maar ook in Málaga is natuurlijk weer meer dan genoeg te doen!

Wielrennen: Vuelta a Andalucia (ZA 20)

Ook zo genoten van de Vuelta a España vorig jaar? Dit weekend komt haar kleine zusje langs; de Vuelta a Andalucía. Je moet er wel voor naar Alhaurín de la Torre, want daar vindt zaterdag de individuele tijdrit van deze “Ruta del Sol” over 21 kilometer plaats. Alle kans dus om de renners één voor één voorbij te zien komen. De eerste renner start om 14.00 uur, de laatste om 16.40 uur. Entree is uiteraard gratis. Mocht je zaterdag niet kunnen en vind je het toch leuk te gaan klijken: op zondag is de afsluitende rit van San Roque met finish in Estepona.

vuelta andalucia

Veiling opslagboxen (ZA 20)

Op zaterdag een nieuw evenement, overgewaaid uit Amerika, dat je misschien kent van programma´s als Storage Wars en Auction Hunters: de veiling van opslagboxen. Er worden er vanaf 12.00 uur vijf geveild op het terrein van Trasteros Plus aan de avenida Juan XXIII. Geïnteresseerden krijgen 15 seconden om een opslagbox te bekijken, waarna deze geveild wordt. Een verrassing dus wat je precies krijgt! Dertig procent van de opbrengst van elke box gaat naar het goede doel en de winnaar van de veiling mag zelf kiezen welke! Je dient je vooraf hier aan te melden.

opslagbox veiling

Playmobil tentoonstelling (Vanaf ZA 20)

Zaterdag wordt een nieuwe tentoonstelling geopend in de expositieruimte van de Agrupación de Cofradías. Deze zit in het oude Hospital de San Julian (wat op zich al een bezoekje waard is). Deze tentoonstelling is gemaakt met playmobilpoppetjes die historische gebeurtenissen verbeelden als de ontdekking van Amerika en de strijd tussen de Romeinen en de Vikingen. Daarnaast zijn er ook typische scenes uit Málaga, zoals de aankomst van het Legioen in Semana Santa. De entree is 2 euro, die ten goede komen van de Stichting Vrwijliggers bij Kinderkanker (AVOI).

playmobil

Foto: Diariosur

Concert Gemeente Band (ZO 21)

Om 12.00 uur vindt op de Plaza de las Flores een concert plaats van de Gemeentelijke Band van Málaga. Aan bod komen dit keer onder andere “Cassiopeia” van de Portugese componist Carlos Marques en de pasodoble “Hispanico”. De entree is gratis.

concert gemeente band

Laatste weekend tijdelijke exposities (ZA 20 – ZO 21)

Zowel in het Thyssen Museum als in het Picasso Museum kun je dit weekend voor het laatst de tijdelijk expositie zien. In het Thyssen Museum is dit “Carteles de Artista” over hoe grote artiesten zich toe gingen leggen op het ontwerpen van posters. In het Picasso Museum kun je voor het laatste naar de tentoonstelling “Huellas Alemanas”, over de invloed van Pablo Picasso op de Duitse artiesten.

thyssen carteles artista

Uitverkoop (ZA 20 – ZO 21)

Jawel, het is februari en dus nog steeds uitverkoop. Nog iets meer dan een week kun je op zoek naar de beste koopjes en heb je er een gevonden dan weet je inmiddels dat je bij veel winkels een bon krijgt voor twee gratis drankjes!

rebajas

Wat je ook gaat doen, geniet ervan! Een heel fijn weekend allemaal!

Sander