Uncategorized

Weekendtips 22-24 april

Een rustig weekendje zou het worden, dacht ik, want het Málaga staat helemaal in het teken van het Filmfestival. Niets is minder waar, want de Guardia Real geeft acte de presence, we kunnen een tapasroute volgen, maar ook één met moestuinen, er is een concert voor de liefhebbers en de markt op de Plaza de la Merced is terug!

Festival de Cine (Vanaf VR 22)

Vanaf vrijdag staat Málaga een week lang op de kop door het Filmfestival, dat een van de grootste in de wereld is op het gebied van Spaanstalige films. Belangrijke films gaan hier in première, zoals bijvoorbeeld Toro van de populaire acteur Mario Casa. Vooral rond het Theater Cervantes is het een gekkenhuis, als de bekenden onder luid gejuich over de rode loper mogen. Op vrijdagavond is de openingsceremonie waarna er nog de hele week films, documentaires, korte films, animaties en nog veel meer te zien is. Het volledige programma vind je hier.

festival de cine málaga

Tapasroute (Vanaf DO 21)

Een evenement in Málaga telt pas écht mee als er ook een tapasroute aan geweid is. Dat is natuurlijk bij het Filnfestival zo, want Cruzcampo heeft een tapasroute uitgezet langs 27 verschillende bars en restaurants, waar je tapas kunt proeven die geïnspireerd zijn op verschillende films. Deelnemende restaurants zijn onder andere Madeinterranea, el Cortijo de Pepe, Piyayo en La Tranca. Hier vind je ook het volledige prgramma met alle tapas die je kunt proeven! Eet smakelijk!

Tapas de cine

Moestuinen-fietsroute (ZA 23)

Leuk idee, deze fietsroute waarbij je met een groep langs maar liefst vijf verschillende moestuinen fietst. In elke tuin is een activiteit, zoals een workshop of een korte film. De tour start om 10.00 uur bij de Jaulas Abiertas in Teatinos. Het is de bedoeling dat je zelf eten en drinken meeneemt voor de lunch, want die wordt in een van de tuinen genuttigd. Deelname is gratis, wel dien je je hier in te schrijven.

moestuinen route malaga

Guardia Real (VR 22 – ZO 24)

De Guardia Real is dat deel van de Spaanse strijdkrachten dat in dienst staat van de Koning. Dit weekend zijn ze in Málaga om meer bekendheid te geven over hun werk. Daarom is er een tentoonstelling in het Gemeentehuis van uniformen en materialen die je tot en met zondag kunt bezoeken tussen 10.00 en 20.00 uur. Op zondag wordt er om 12.00 uur op de Paseo del Parque trouw gezworen aan de Spaanse vlag en is er een defilé. Uiteraard wordt er ook een bloemetje gebracht naar onze beschermheilige de Virgen de la Victoria (vrijdagavond).

Concert Banda Municipal (ZO 24)

De Gemeenteband verzorgt zondag het tweewekelijkse concert op de Plaza de las Flores, dat deze week volledig in het teken staat van, hoe kan het ook anders, de film. Eerst komen er verschillende nummers voorbij uit de film “De Wizard of Oz”, daarna kun je nog uisteren naar muziekstukken uit films als Star Wars, Sex in New York en zelfs uit Home Alone. De toegang is als altijd gratis, aanvang 12.00 uur.

concert gemeente band

La Plaza Market (ZO 24)

Op de Plaza la Merced is het weer tijd voor de maandelijkse markt. Kunst, sieraden, kleding, accesoires, etenswaren en nog veel meer, dat vind je op een van de gezelligste marktjes van Málaga. Van 11.00 tot 19.00 kun je snuffelen bij de verschillende standjes op de Plaza de la Merced.

la plaza market

Het weer belooft mee te werken dit weekend, dus geniet ervan allemaal!

Sander