Actualiteit

Weekendtips 25-27 december

Het is me weer een weekend hoor! Kerstconcerten, borrelen met expats, een kinderspeelparadijs, marktjes en zelfs twee processies! Je hoeft je weer niet te vervelen, kijk maar hier in de weekendtips!

Processie Kindje Jezus (DO 24)

Jezus is geboren en dat moet gevierd worden! En hoe doen we dat in Málaga? Juist, met een processie! Na de “Misa de Gallo” (die begint om 0.00 uur) gaat het kindje Jezus ´s nachts vanaf 0.45 uur door de straten rondom de Martires kerk.

Kerstconcert (VR 25)

Voor wie een dansje wil wagen op Eerste Kerstdag geeft Mr. Proper  een kerstconcert op de Plaza de la Nieve in de Muelle Uno. De aanvang is om 19.00 uur.

kerst concert muelle uno

Mima (ZA 26-12 t/m VR 04-01)

Meer dan 60 activiteiten zijn er dit jaar in het Palacio de Ferias, als daar het Mima wordt georganiseerd. Al meer dan 10 jaar is dit een vaste activiteit rond Oud & Nieuw, vorig jaar waren er meer dan 35.000 bezoekers! De kinderen kunnen zich vermaken met skelters, ballenbak, trampoline, een heuse ijsbaan en nog heel veel meer! Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 5 euro, volwassenen 6 euro. Dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur (gesloten op 31 december en 1 januari).

 

mima malaga

Expats Club Winter Party (ZA 26)

Zaterdag is het tijd voor de Winter Cocktail Party van de Expats Club Málaga. Gastvrouw Sonja ontvangt je met een glas Cava vanaf 21.00 uur in Kaleido in de Muelle Uno. De (gratis!) kaarten bestel je hier.

expats club cocktail party

Kerst in de Botanische Tuin (ZA 26)

In de Jardín Botánico ben je zaterdag welkom bij verschillende activiteiten voor de hele familie. Je kunt meedoen aan workshops, kinderspelletjes en nog veel meer. De entree is € 5,20, kinderen tot 16 jaar betalen € 3,10.

kerst in de botanische tuin

Concerten Plaza de la Constitución (ZA 26, ZO 27)

Elke dag zijn er in de kersttijd concerten op het podium op de Plaza de la Constitución. Dit weekend kun je het volgende zien en horen:
Zaterdag 26 december
19.00 uur Het koor “Son de Málaga”
20.00 uur Bollychristmas
Zondag 27 december
19.00 uur Orkest “Promúsica”
20.00 uur Grupo Mediterráneo met Flamenco-Kerst

orkest promusica

Made in Soho (ZA 26)

Het is weer markt in Soho en dan weet je het: veel produkten uit de eigen kunstzinnige wijk. Maar ook kleding, hapjes en kerstdecoratie kun je er vinden. De markt is er van 11.00 tot 19.00 uur.

made in soho

Familiedag Picasso Museum (ZA 26)

Zaterdag kun je met de hele familie naar het Picasso Museum. Er zijn workshops, spelletjes en een klassiek Kerstconcert verzorgd door het Cuarteto Lehmberg. De activiteiten duren van 11.00 tot 13.30 uur en zijn inbegrepen in de entreeprijs. De concerten zijn om 11.00 en 13.00 uur.

cuarteto lehmberg picasso museum

Processie San Juan (ZA 26)

Nog een processie dit weekend, ditmaal met Johannes de Evangelist. Hij wordt overgebracht van de San Juan kerk (in Calle San Juan) naar de Concepción kerk in Calle Nueva. Dat is sowieso speciaal, want die kerk is normaal gesproken niet te bezoeken! Een uitgelezen kans dus om hem eens van binnen te zien! Start is om 18.30 uur bij de San Juan kerk.

processie san juan malaga

Malagueta4Market (ZO 27)

Ook op de paseo van La Malagueta is er markt. Hier kun je terecht voor kleding, decoratie en zelfs voor ecologische groenten. De markt staat van 11.00 tot 18.00 uur op de Paseo tussen Restaurant El Tres en de Club Mediterraneo.

malagueta

La Plaza mercadillo (ZO 27)

Waar is het geen markt dit weekend, zou je bijna zeggen. Want ook op de Plaza de la Merced kun je snuffelen tussen de standjes. Deze markt kun je vinden op het plein van 10.00 tot 18.00 uur.

la plaza market

Koopzondag (ZO 27)

Deze zondag kun je in de winkels in het centrum en de Muelle Uno gewoon terecht, want het is koopzondag!

Niet genoeg?

Voor nog meer kerst kun je hier terecht:
• De kerstverlichting is dagelijks aan op de Calle Larios tussen 18.30 en 02.00 uur.
• De kerstmarkt op de Paseo del Parque is dagelijks open tot 22.00.
• Er zijn nog 67 kerststallen te bewonderen. Het gehele overzicht vind je hier.

 

Ik wens jullie hele fijne kerstdagen en een goed weekend!

Sander