Actualiteit

Weekendtips 28-29 november

Daar gaan we weer met Señor Sander´s weekendtips, met ook deze week weer een bomvol programma. Moeten de kinderen in Nederland nog anderhalve week wachten op Sinterklaas, hier kunnen we ons vanaf dit weekend helemaal onderdompelen in kerstsferen!

Black Friday (VR 27)

De eerste dag van de kerstinkopen wordt meteen goed aangepakt, want we beginnen met Black Friday. Op deze dag vind je in veel winkels zeer hoge kortingen, dus het loont even een rondje te maken als je toch op zoek bent naar die nieuwe tv of om iets leuks om aan te trekken met de kerst.blackfriday

Maus Street Weekend (VR 27-ZA 28-ZO 29)

Maus is de officiële naam van het project van de Street Art in Soho. Vrijdag begint het met een nieuw “participatief” kunstwerk onder leiding van kunstenaar Suso33 in C/Comandante Benítez. Er werken meer dan 70 lokale artiesten mee aan dit weekend, waarin ook o.a. een fotowedstrijd, breakdanceoptredens, een graffiti Wall of Fame en skatewedstrijd georganiseerd worden. Kijk voor het volledige programma hier: https://www.facebook.com/MAUSMALAGA/

maus

Aansteken kerstverlichting (VR 27)

Dit staat natuurlijk bij iedereen in de agenda: vanaf 19.00 uur wordt de kerstverlichting (alleen al op de Calle Larios zijn het 554.782 lichtpuntjes!) voor het eerst aangestoken. Een half uurtje eerder (18.30 uur) kun je al met de kinderen terecht voor vermaak op de Plaza de la Constitución. Als je gaat, doe dat dan op tijd, want het is er heel druk! Na het aansteken van de verlichting is er (vanaf 19.50 uur ongeveer) een concert. Dit jaar van niemand minder dan David de Maria.

kerstlicht

Opening Plaza de la Nieve (VR 27)

Wie het te druk vindt op de Plaza de la Constitución en toch een beetje in kerstsfeer wil komen, kan richting de Muelle 1 lopen. Daar vindt, ook om 18.00 uur, de opening van de Plaza de la Nieve (het sneeuwplein) plaats. De kerstman (ja hij is er al!) gaat in optocht vanaf de vuurtoren richting dit plein om de officiële opening te verzorgen. Er is daarna muziek van The Farataos Jazz Band.

plaza nieve

Kaasmarkt Plaza de la Marina (ZA 28)

Maar liefst twintig verschillende soorten kaas worden op deze markt gepresenteerd en allemaal komen ze uit de provincie Málaga. Er wordt uitleg gegeven over het proces van kaasmaken en je kunt de kazen uiteraard proeven. De markt is van 11.00 tot 15.00h op de Plaza de la Marina.

queso

Mister Guapo España (ZA 28)

Iedereen die van mooie mannen houdt (nee, dit gaat niet over mezelf), kan zaterdagavond terecht in het Museo Automovilístico. Daar wordt namelijk de verkiezing “Guapo España 2015” gehouden. Deze Misterverkiezing begint om 20.30h.

guapo

Expats Party (ZA 28)

Woon je in Málaga en wil je eens een drankje doen met andere “guiris”? Ga dan zaterdagavond naar Kaleido op de Palmeral de las Sorpresas. Daar organiseert de International Expats Club vanaf 21.00h een cocktail party met de knapste DJ van Málaga en omstreken DJ Alexander :-). Voor meer info en het bestellen van (gratis) toegangskaarten kijk je op http://www.internationalexpatsclub.com/parties/malaga/expats-club-cocktail-party-28-nov-29247941

expats

Kerstmarkt Botanische Tuin (ZO 29)

In de Jardín Botánico La Concepción wordt op zondag een kerstmarkt georganiseerd. Met activiteiten voor de kinderen, rondleidingen, foodtrucks een uitje voor het hele gezin. De markt duurt van 09.30 tot 16.30 en de entree is geheel gratis.

jardin

Wat je ook gaat doen dit weekend, ik wens je veel plezier!

Sander