Weekendtips

Weekendtips 29-31 januari

Het Theater Festival gaat nog steeds door, terwijl ondertussen ook het Carnaval in Málaga losbarst! Maar dat is lang niet alles! Klassieke auto´s, gratis drankjes bij het shoppen en nog veel meer, dit weekend in Málaga!

Expositie Erwin Olaf (Vanaf VR 29)

Als kind vond ik dat kunst iets was voor oude saaie mensen. Maar toen kwam er een moment dat ik voor een kunstwerk stond en dacht: Wauw! (en ik mij stilletjes afvroeg: ben ik nu oud en saai?)
Het was, ik weet het nog goed, bij een expositie in het Groninger Museum van Erwin Olaf. En dezde Amsterdamse kunstenaar/fotograaf komt nu met een tijdelijke expositie naar het Centro de Arte Contemporáneo! De opening van de tentoonstelling is vrijdag 29 januari vanaf 20.00 uur. Daarna kun je de expositie nog tot 1 mei bezoeken, van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 20.00h. De entree tot het CAC is altijd gratis.

erwin olaf cac

Salon Vehiculo Clasico (Vanaf VR 29)

Meer dan 600 klassieke auto´s kun je dit weekend bezichtigen in het Palacio de Ferias. Het is de belangrijkste beurs van Andalusië in zijn soort en er komen maar liefst twintig duizend man op af! De entree kost 8 euro, maar er is een leuke actie met het Automobiel Museum, waarbij je voor 10 euro zowel naar de beurs als het museum in mag. De beurs is geopend op vrijdag van 16.00 tot 21.00h, op zaterdag van 10.00 tot 21.00h en op zondag van 10.00 tot 20.00h. O ja, neem je credit card mee, want er staan ook zo´n 40 auto´s te koop, waaronder een Mercedes Adenauer, een Aston Martin DBS en een Cadillac Eldorado.

salon vehiculo clasico

Uitverkoop met 2 drankjes gratis (Vanaf VR 29)

Ik schreef het van de week al, tijdens de resterende vier weken van de uitverkoop krijg je bij een groot aantal winkels een bon bij je aankoop om in een van de deelnemende bars of restaurants twee gratis drankjes te drinken! Een extra reden dus om nog even van de Rebajas te profiteren!

gratis drankje rebajas

Festival de Teatro (VR 29 – ZO 31)

Nog twee weken lang kunnen we genieten van het Theater Festival van Málaga. Met dit weekend onder andere de kindervoorstelling “Sesam open u” in het Cervantes Theater en de prijswinnende dansvoorstelling “Toma que time” in het Echegaray. Ook in de diverse kleine theaters en enkele bars en musea is theater te zien. Klik hier voor het volledige programma.

festival teatro

Carnaval (vanaf ZA 30)

Er wordt al wekenlang carnaval gevierd in de Theaters en vanaf zaterdag begint ook het straatcarnaval! En dat doen we hier gewoon negen dagen lang! Op zaterdag om 21.30 uur is de officiële opening, waarna de God en Godin van het Carnaval gekozen worden. Op zondagochtend worden de kindergoden gekozen en vanaf 17.00 uur vindt de grote optocht plaats door het centrum van de stad. Alaaaaaaaaaf!

carnaval malaga

Carnavaleske tapas route (Vanaf VR 29)

Er loopt tijdens het carnaval ook een special Tapas route. Een twintigtal restaurants en bars biedt op carnaval geïnspireerde tapas aan en is uiteraard ook in passende carnavalsstijl gedecoreerd! Dus daar gaan we nog een keer: Alaaaaaaaaaf!

ruta tapa carnaval

Klassieke muziek in de Baños del Carmen (ZO 31)

Kenners weten het; Baños del Carmen is een van de meest relaxte plekjes in Málaga. En dus is het extra leuk als je daar goede muziek kan luisteren. Deze week is al weer het laatste concert van de cyclus “enero clásico” en de beurt is aan Trio Ambrose. Het start om 11.30 uur en de entree is 12 euro.

Enero Clásico Baños del Carmen

Ik wens jullie veel plezier, en o ja, om nog even antwoord te geven op de eerder gestelde vraag: Nee, ik ben niet oud en saai! Althans, dat vind ik. 😉

Fijn weekend!

Sander