Weekendtips

Weekendtips 4-6 maart

Ga d´r maar voor zitten hoor. Wat een programma weer!

Klusnacht voor vrouwen (VR 4)
Ze dachten bij de Bauhaus, we doen eens iets anders. Dus komen ze nu met een Vrouwen-klusnacht. Echt waar, op vrijdagavond kunnen de dames vanaf 22.00 uur een vijftal gratis workshops volgens. Je kunt bijvoorbeeld meubels leren herstellen, decoratief schilderen of laminaat leren leggen. Je vindt de Bauhaus is het Centro Comercial Málaga Nostrum. Inschrijven doe je hier.

bauhaus

Workshop taarten maken voor intoleranten (VR 4)
Ben je intolerant voor gluten of lasctose en vind je het moeilijk om lekkere desserts te maken? De FNAC organiseert vrijdagavond een workshop waarbij je cakejes en taarten leert bakken die rekening houden met deze intoleranties. Vanaf 19.00 uur in de FNAC in Centro Comercial Málaga Plaza (achter de Corte Inglés).

fnac

Jazz op het dakterras (VR 4 – ZA 5)
Op het dakterras van dit warenhuis kun je op vrijdag en zaterdag genieten van de beste jazz met een vleugje flamenco. Op vrijdag vanaf 17.00 uur kun je luisteren naar Roberto Cantero. Een zomerlang had ik het voorrecht hem twee keer in de week te mogen horen spelen, en ik durf wel te zeggen dat hij de beste saxofonist is van Málaga! Hij speelt samen met de band Kind of Flamenco. Op zaterdag luister je, ook vanaf 17.00 uur, naar Javier Galiano Trio.

jazz corte ingles

Processies (ZA 5)
Nog twee weken en dan gaat de Semana Santa officieel van start. De weken ervoor vinden er in de wijken rondom het centrum al verschillende processies plaats. Dit weekend is het de beurt aan El Palo én Pedregalejo. In El Palo gaat “Jesús ante Anás” van 17.00 tot 22.00 uur door de straten. Start en einde is in de Calle Biznaga. In Pedregalejo is het de broederschap Carmen Doloroso die een processie organiseert. Zij beginnen om 19.45 en eindigen om 23.45.

Wil jij weten hoe zo´n processie en de Semana Santa precies in zijn werk gaan? Je leest het in de gids “Dit is de Semana Santa van Málaga” die ik schreef, met echt alle informatie die je nodig hebt om de processies ten volle te kunnen beleven!

3D-Cover-Semana-Santa-Gids

Made in Soho (ZA 5)
Dit supervrolijke marktje met voornamelijk spullen uit deze moderne kunstenaarswijk vind je op zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur in de Calle Tomás Heredia. Een bezoekje waard!

Made in Soho

Filosofische routes (ZO 6)
Een gratis rondleiding waarbij een verband gelegd wordt tussen de filosofie en het cultuur-historisch erfgoed van de stad Málaga. In deze route het rebelse Málaga: zo komen onder andere Torrijos, de vlucht van 1937 voorbij en de grafiteros van Málaga voorbij. Deelname is tegen een vrijwillige bijdrage. Verzamelen om 11.00 uur bij de obelisk op de Plaza la Merced.

DSC02759 (Small)

 

Culturele markt La Termica (ZO 6)
“Kopen, verkopen en ruilen”, dat kan op deze culturele markt in de tuinen van La Termica.Videobanden, foto´s comics en nog veel meer vind je hier van 10.00 tot 15.00 uur.

RASTRO_WEB_03

Concert Gemeenteband (ZO 6)
De Gemeenteband geeft ter ere van de vastentijd een concert in de Kathedraal. Het eerste gedeelte bestaat uit stukken van onder andere Tchesnokov en Vivaldi, in het tweede gedeelte komen processiemarsen voorbij.

concert gemeente band

 

Heel fijn weekend allemaal en wat je ook doet, geniet ervan!

Sander