Uncategorized

Weekendtips 5-7 februari

Leuk leuk leuk! Natuurlijk, het is carnaval en het Theater Festival loopt nog steeds, maar er is nog zo veel meer te doen! Foodtrucks, markt en rommelmarkt, én na een korte winterstop nemen de processies de straten van Málaga weer in.

Processie Redentor del Mundo (VR 5)

Omdat de Cristo Redentor del Mundo tijdens de Semana Santa niet meegaat in de processie, is er vrijdagavond een Via Crucis. Daarin gaat deze Christus vanaf 20.00 uur in processie door de straten van de parochie. De route is Sor Teresa Prat, Altolaguirre, Trafalgar, Prados, Altolaguirre, Lepanto, Prados. Je vindt deze straten net voorbij het Automobiel Museum.

processie redentor del mundo

Markt in Soho (ZA 6)

De leukste artikelen uit deze hippe kunstenaarswijk vind je natuurlijk weer op de markt Made in Soho. De markt staat van 10.00 tot 15.00 uur in de Calle Tomás de Heredia.

Made in Soho

Málaga Urban Festival (VR 5 – ZO 7)

Een leuk festival aan de voet van het reuzenrad, waarvan de opbrengsten naar het goed doel gaan! Mooi toch? Je vindt er onder andere de in Nederland helemaal hippe foodtrucks, die nu ook naar Spanje overgewaaid lijken te zijn. Mijn favoriet? De Bftruck natuurlijk, met geweldige hamburgers! Verder zijn er op zaterdag vanaf 22.00 uur optredens van de Free Soul Band en een DJ. Op zaterdag tussen 20.00 en 0.00 en op zondag tussen 13.00 en 16.00 uurmag je voor twee euro in het reuzenrad. Wel even dit; in verband met het carnaval moet je wel verkleed zijn!

Malaga Urban Festival

Carnaval! (VR 5 – ZO 7)

Omdat je toch al verkleed bent daar je natuurlijk voor 2 euro het reuzenrad in wilt, kun je je outfit net zo goed aanhouden en even lekker gaan carnavallen! Alaaaaaf! Op zaterdag is om 12.00 uur het kindercarnaval en vanaf 18.00 trekken de Goden en Godinnen van het Carnaval weer door de straten. Om 20.00 is de traditionele Bloemenwedstrijd, waarbij de carnavallers op de Calle Larios met bloemen bestrooid worden. Vanaf 21.30 uur is de Drag Queen verkiezing. Op zondag is er vanaf 12.00 uur weer de rondgang van de Goden en Godinnen waarna er tot 16.00 uur muziek is op de Plaza de la Constitución. En om 16.00 uur is het op naar het strand, om afscheid te nemen van de Boquerón én van het Carnaval! Alaaaaf!

carnaval malaga

Culturele rommelmarkt (ZO 7)

In het Culturele Centrum la Termica vind je op zondag de traditionele culturele rommelmarkt. Vanaf 10.00 uur kun je er snuffelen tussen kunst, antiek, cd´s en nog heel veel meer. Kopen, verkopen, ruilen, het kan en mag er allemaal! Vanaf 10.00 uur.

Rastro cultural

Uitverkoop (met gratis drank!) (VR 5 – ZO 7)

De uiitverkoop gaat nog even door hoor! En het is leuker dan ooit, want de actie dat je twee gratis drankjes inn een bar of restaurant in het centrum krijgt bij je aankoop, die loopt ook nog! Zoek naar de poster en…….. proost!

gratis drankje rebajas

Theater Festival (VR 5 – ZO 7)

Het één na laatste weekend van het Theater Festival staan er nog enkele interessante voorstellingen op het programma. Je verzint het niet, maar vioolmuziek waarop gedichten over het leven van Santa Teresa de Jesus worden voorgedragen, je moet er dit weekend voor in het Cervantes Theater zijn. Er zijn vast nog kaarten. Wat er nog meer te doen is, vind je hier.

festival teatro

Carnavaleske Tapas Route (VR 5 – ZO 7)

Ja, het zijn ook de laatste dagen van de Carnavaleske Tapas Route. In bijna twintig restaurants in het centrum kun je een op het carnaval geïnspireerde tapa krijgen. Dus voor de allerlaatste keer dit jaar: Alaaaaaaf!

ruta tapa carnaval

Dat wordt me weer een weekend dus! En ook voor volgend weekend heb ik al weer een hele hoop erg leuke activiteiten gevonden. Kijk dus ook volgende week weer op www.ditismalaga.nl voor de allerleukste weekendtips!

Veel plezier!

Sander