Uncategorized

Weekendtips 8 – 10 april

Dat wordt een gezellig weekend weer! Met heel veel muziek, maar ook een literair festival, foodtrucks en zelfs, hoe kan het ook anders, een processie!

Málaga Urban Festival (VR 8 – ZO 10)

Alweer voor de derde keer in korte tijd staat dit festival op het programma en daar is maar één reden voor: het is hartstikke succesvol! Onder het reuzenrad wordt dit kleinschalige festival gehouden, met enkele foodtrucks (de BFTruck komt weer!) en live muziek van o.a. Carlos Scalera, Hot Nasho en Hey Bro. Openingstijden zijn niet exact gegeven, maar vrijdagavond, zaterdag de hele dag en zondagmiddag kun je er terecht! De entree is gratis.

Malaga Urban Festival weekend

Concert Juan Sandman Gourmet Experience (VR 8)

Op vrijdagavond kun je weer terecht voor een jazzconcert op een van die speciale plekjes van Málaga: bovenop de Corte Inglés. Deze week is het de beurt aan Juan Sandman die met zijn band vanaf 18.00 zal spelen. De entree is als altijd gratis.

juan sandman
Foto: www.juansandman.com

Nacht van het boek (VR 8)

Op vrijdag wordt in La Termica het literaire festival “La noche de los Libros” georganiseerd. Van 19.00 tot 02.00 uur zijn er voorstellingen, projecties, muziek, bijeenkomsten met schrijvers en dat alles met maar een thema: Boeken. De entree is geheel gratis. Klik hier voor het volledige programma.

Weekend: noche de los libros

Concert Antti Sarpila in Baños del Carmen (ZA 9)

Antti Sarpila is een Finse Jazzmusicus, of zoals hij het zelf zou zeggen: “Antti Sarpila on suomalainen jazzmuusikko”. Hij nam meer dan 10 platen op en tourde de hele wereld over. Zaterdag staat hij met zijn Hot Club in de Baños del Carmen, waar ze het concert met de naam “Cumbre del Swing” ten gehore zullen brengen. Reserveren is aanbevolen, want het zou wel eens goed uitverkocht kunnen raken. Dat doe je op telefoonnummer 951 333 131. Het concert begint om 23.00 uur en de entree kost 8 euro.

concert antti baños del carmen

Processie Virgen de la Misericordia (ZO 10)

De Semana Santa is pas net voorbij, maar dat wil niet zeggen dat er geen processies meer zijn! Uiteraard zijn ze wel een heel stuk kleiner, maar ook een stuk intiemer! Deze zondag is het de beurt aan de Virgen de la Misericordia. Om 19.00 uur zal zij vanuit de Martires kerk vertrekken en de volgende route afleggen: Comedias, Convalecientes, Santa Lucía, Granada, Plaza de la Constitución, Especerías, Compañía, Pozos Dulces, Arco de la Cabeza, Comedias en weer terug naar de Martires kerk.

DSC02637 (Small)

Concert Banda Municipal (ZO 10)

Het laatste concert van dit weekend is dat van de Gemeente Band van Málaga. Deze week wordt muziek ten gehore gebracht van onder andere Gustave Holst en Alfred Reed. Het concert begint om 12.00 uur op de Plaza de las Flores. De toegang is als altijd gratis.

concert gemeente band

En dan nog even dit:

Dit weekend wordt op verschillende plekken in de provincie etenswaren opgehaald voor het Goede Doel. Deze zullen verspreid worden onder de 60.000 personen die dit hard nodig hebben. Je kunt zowel op vrijdag 8 als zaterdag 9 april etenswaren inleveren bij de stands in de Carrefour in Málaga (Los Patios, Alameda en Rosaleda) of die in de provincie (Estepona, Mijas, Rincón de la Victoria en Torremolinos).

 

Ik wens iedereen wederom een fantastisch weekend! Geniet ervan!