Actualiteit

Weekendtips 8-10 januari

En toen waren de feestdagen voorbij…! Niet dat dat iets uitmaakt wat betreft de weekendtips, want er is nog steeds genoeg te doen!

Theater Festival (Vanaf VR 8)

Vanaf 8 januari vindt het jaarlijkse Theater Festival van Maálaga plaats en dat betekent dat er vrijwel elke dag een voorstelling is in het Teatro Cervantes of het Teatro Echegaray. Daarnaast lopen er activiteiten in het Microteatro, het Wijnmuseum en enkele andere plaatsen. Kijk hier voor het volledige programma.

festival teatro

Gratis entree Russisch Museum (VR 8 – ZO 10)

Het zijn de laatste dagen van de tijdelijke expositie Pável Filónov “Testigo de lo invisible” (Getuige van het onzichtbare) en daarom mag je van vrijdag tot en met zondag gratis naar binnen. Deze dagen zijn er ook rondleidingen en daar ben ik fan van! Het is namelijk een getimede rondleiding, waarbij bij elk schilderij maximaal 10 minuten wordt stilgestaan. Daardoor moet de gids zich beperken tot de hoofdlijnen en is zo´n rondleiding ook voor niet kunstkenners erg interessant! De rondleiding start alle drie de dagen om 18.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

museo ruso malaga

Platenbeurs (ZO 10)

Wat vind ik dit altijd leuk! De geur van oud vinyl opsnuiven en de leukste, foutste en mooiste cd´s uitzoeken. Maar ook liefhebbers van comics komen hier aan hun trekken! De beurs wordt gehouden in het Málaga Centro Hotel aan de Calle Marmoles van 11.00 tot 20.00 uur. De entree bedraagt 1 euro.

feria de discos malaga

Zoco Muelle Uno (ZO 10)

Op zondag is het weer tijd voor de traditionele Zoco-markt, waar je heen kunt voor kleding en lekkernijen. In de Muelle Uno is de markt te vinden van 11.00 tot 18.00 uur.

zoco muelle uno

Concert Baños del Carmen (ZO 10)

Bestaan er mooiere plekken voor een concert in Málaga dan de Baños del Carmen? Ik kan ze maar moeilijk bedenken. Deze maand hebben de concerten het thema “klassiek” gekregen en aanstaande zondag vindt het eerste concert van deze reeks van vier plaats. Het “Trio Böhem” trapt af met tangos en boleros. Het concert begint om 11.30 uur en de toegang kost 12 euro.

Enero Clásico Baños del Carmen

Oefenwedstrijden (VR 8 – ZO 10)

Ik schreef het al eerder, er is volop Nederlands en Belgisch voetbal te zien deze dagen aan de Costa. Hier vind je het programma van oefenwedstrijden van de Nederlandse en Belgische clubs.

DSC00663

Uitverkoop (Vanaf DO 7)

De feestdagen zijn voorbij, en dus is het tijd voor de winteruitverkoop! Meer dan zeven (!) weken lang kun je koopjesjagen in Málaga!

rebajas

Veel plezier en een heel fijn weekend gewenst!

Sander

2 thoughts on “Weekendtips 8-10 januari

  1. Hoi Sander, ben benieuwd naar je uitgave over Samana Santa. Ga ik zeker downloaden. Hoor ik dan ook de kosten hieraan verbonden. Weer leuk jouw tips. Jammer dat we niet meer in Málaga zijn! Ons appartement is helemaal super!
    Groetjes van ons beiden.

    1. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte! Fijn dat jullie nieuwe appartement goed bevalt! Groeten!

Comments are closed.