Weekendtips

Zomer activiteiten in Málaga

Natuurlijk lees je in de weekendtips iedere donderdag wat er zoal te doen is. Maar er zijn deze zomer ook enkele activiteiten waar je je kaarten ver vooraf zult moeten bestellen. Dat lees je hier, zodat je niets hoeft te missen!

 

Zomernachten op San Miguel

Op de historische begraafplaats San Miguel vinden deze zomer geteatraliseerde rondleidingen plaats.Je wordt ontvangen door wel heel aparte gastvrouwen, die je vervolgens de mooiste en apartste plekjes van deze begraafplaats laten zien. Je leert alles over de tradities, de architectuur én al die bekende Malagueños uit de 19e en 20e eeuw die hier begraven liggen.

De routes worden deze zomer enkele avonden georganiseerd. De rondleidingen van 9 juli zitten al helemaal vol, maar de volgende bezoeken staan reeds voor 29 juli gepland. Er zijn tours om 21.00 en 22.30 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro die naar het goede doel “Asilo de los Angeles” gaan. Reserveren doe je door een email te schrijven naar info@eventosconhistoria.com of door te bellen naar 667 428 233.

Zomernachten San Miguel Zomer Malaga

Avondbezoeken aan het Alcazaba

De Asociacion Zegri organiseert deze zomer weer de zeer geliefde avondbezoeken aan het Alcazaba. Uit ervaring kan ik vertellen dat het heel speciaal is zo in het donker op zo´n magische plek te zijn! Uiteraard wordt er ook een en ander uitgelegd over de geschiedenis van het Alcazaba.

Er staan voorlopig avondbezoeken gepland gedurende drie weekenden. Deze rondleidingen zijn geheel gratis. De rondleidingen zijn steeds op vrijdag, zaterdag en zondag. Dan is er tussen 21.00 en 23.00 elk kwartier een tour. De reserveringen doe je hier.

  • Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli zijn er rondleidingen. Je kunt hiervoor reserveren vanaf maandag 27 juni, 9.00 uur.
  • Ook staan er rondleidingen gepland voor het weekend van vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 juli. Daarvoor kun je reserveren vanaf maandag 25 juli, 9.00 uur.
  • De laatste rondleidingen staan op de agenda voor vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september. Hiervoor kan gereserveerd worden vanaf maandag 29 augustus, 9.00 uur.

TIP! Probeer je bezoek voor zo laat mogelijk te reserveren. Tijdens de vroege tours is het namelijk nog niet helemaal donker!

Alcazaba zomer Málaga

Concerten

Zoals elke zomer vinden er weer vele concerten plaats in Málaga. Bekende Spaanse zangers en groepen als Malú, Alejandro Sanz, El Barrio en Pablo Lopez doen de stad aan voor een concert. Maar de grootste ster die Málaga met een muzikaal bezoek zal vereren deze zomer is niemand minder dan Ricky Martin!

Deze Puerto Ricaan, bekend van nummers als Living la vida loca, Maria en She bangs zal op 8 september een optreden verzorgen in het Auditorio Municipal Cortijo de Torres, wat je vindt  op het Feria terrein. Kaarten zijn hier verkrijgbaar vanaf € 41,25.

 

Avondbezoek aan de Botanische Tuin

Ook de historisch tuin La Concepción, beter bekend als de botanische tuin, organiseert geteatraliseerde avondbezoeken. Onder de titel “Een wandeling door de tijd” krijg je de mooiste hoekjes van de tuin te zien terwijl je onderweg vermaakt wordt met theater.

De rondleidingen zijn vanaf 30 juni tot en met 7 september elke woensdag en donderdag te boeken. De prijs is 18 euro per volwassene, jongeren tot 16 jaar, senioren en studenten jonger dan 26 jaar betalen 15 euro.  Voor families is er een speciaal pakket van 40 euro (2 volwassenen en 2 kinderen onder de 16 jaar).

Voor reserveringen of meer informatie neem je contact op met 951 92 61 80 of 620 605 769.. Je kunt ook mailen met infojbotanicomalaga@gmail.com.

Nachtbezoeken Zomer Botanische Tuin Málaga